Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Finsk fele-babe i Baywatch

Det finske sex-symbolet Linda Lampenius har lagt fra seg fiolinen til fordel for livbøylen. Musikerstjernen har sommerjobb som skuespiller på Venice Beach i California - i såpeserien «Baywatch».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har verdens beste sommerjobb, stråler hun til den svenske avisa Aftonbladet. Klassisk utdannede Linda er kjent for å kombinere fiolinen med minimale antrekk. Sist som forsidepike i Playboys aprilnummer «Sex & Music». Første gang hun viste sensuelle takter var som bikinimodell for Björn Borg.

Hard jobbing

Sansynligvis er det disse opptredenene som har kvalifisert henne til en rolle i den populære serien. På Venice Beach springer hun rundt i en minimal blå bikini. Men California-oppholdet er ikke bare glamour for Linda, det er også beinhard jobbing:

- Vi spiller inn opptakene fra klokken seks om morgenen til klokken ni på kvelden, jeg er helt utslitt når jeg kommer hjem, kan Lampenius fortelle.

Satser på musikken

Hun karakteriserer rollen i serien som en kjempesjanse. Musikeren har minmimal erfaring i skuespilleryrket, og er lykkelig over at produsentene bak serien har skrevet inn et avsnitt der handlingen kretser rundt hennes rollefigur.

Baywatch ønsket egentlig Lampenius til en fast rolle. Men det vil ikke den finske blondinen:

- Jeg vil ikke være en av badevaktene som springer langs stranden i slow motion. Det er ikke min stil. Dessuten hadde det innebært at jeg ikke kunne satse alt på musikken, sier hun.

Skuffer fansen

Men i Finland og Sverige sitter publikum slukøret tilbake etter at at Lampenius har avlyst en rekke konserter. Den lokale pressen spekulerer i at forventningene til fiolinisten har blitt for store, og at hun rett og slett har fått prestasjonsangst.

I VINDEN: Linda Lampenius blir med i Baywatch.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!