Finsk film full av f...

Hvis du én gang for alle vil lære deg hva det kvinnelige kjønnsorgan heter på finsk, bør du se filmen «Freakin' beautiful world». Der nevnes det 400 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FINSK FILMMAKER: Jarmo Lampela har laget filmen «Freakin' beautiful world», som har premiere fredag.

- Det var ikke jeg som telte hvor mange ganger ordet ble brukt, men noen som syntes det ble litt for mye av det gode, sier regissør Jarmo Lampela.

Mens nordmenn, svensker og dansker lager filmepos av nasjonale litteraturklassikere med brennende kjærlighet og heltedød i vakkert fotografert natur - er finnene mest kjent for å portrettere vodkafulle mannfolk som banner og pisker hverandre med bjerkeris i badstue.

Mye lidelse

«Freakin' beautiful world» er en mer ungdommelig og moderne utgave av hva vi kjenner som det urfinske. Her er tristessen flyttet fra de dype skoger til dagens urbane Helsinki; det dreier seg om dopede tenåringer som vandrer gatelangs på jakt etter penger - og mer dop.

- Hvorfor filmer dere ikke gla'scener i solnedgang over de tusen sjøer? - Det bare er mye lidelse i finsk kunst. Litteraturen vår er akkurat like rå og brutal som filmene. Det er alltid noen som må dø for at historien skal være god, aller helst skal de drikke seg i hjel, sier Jarmo Lampela.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer