Finsk funktronika

Altmuligmannen Jimi Tenor ser ut som Andy Warhol og beskrives som en finsk elektronika-versjon av Prince. Nå kommer kulthelten til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han er en multikunstner på så mange måter, Jimi Tenor. Til tross for sin 12 år lange musikkutdannelse er musikken hans langt fra polert og veloppdratt. Selv sier han at hans største talent er å få folk til å tro at han har et talent, selv om han ikke har det.

Mange ansiker

Musikken hans er en ironisk suppe av jazz, funk, soul og techno, kombinert uten skam og med en nysgjerrighet for nye lyder. Og beskrivelsene av ham er mange, fra «lo-fi Prince» til «Teknoens cabaretstjerne».

I tillegg til «vanlige» instrumneter som fløyte, piano og saksofon spiller Jimi på diverse egenkomponerte ting som lager lyd. Blant disse er en synth som lager lyd av lys, en mannsstor trommemaskin av oljetønner og en trombone tilkoblet en støvsuger og en gummihanske.

Og mannen må ha lopper i blodet, fra Finland har han flyttet til Portugal, Berlin, New York og London, for å ende opp i Barcelona. Og i tillegg til musiker er han fotograf, filmskaper og motedesigner. Bare denne måneden er han ute på turné i skandinavia, Polen og Russland, har en film på en festival i Finland, deltar med arbeider på en utstilling om populærkultur i Stockholm og er beskrevet i en ny bok om finske band.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer