Teateranmeldelse: Statsteatret, «2010 – Lollywood»

Finstemt balanse mellom mørke og humor på Statsteatret

Statsteatrets niende er emneknagger for vår tid.

RASIST: Gard B. Eidsvold får mest plass til å briljere i rollen som ufordragelig og fordomsfull filmdiva, i Statsteatrets niende oppsetning. Foto: Lars Opstad
RASIST: Gard B. Eidsvold får mest plass til å briljere i rollen som ufordragelig og fordomsfull filmdiva, i Statsteatrets niende oppsetning. Foto: Lars Opstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsteateret, teatergruppa som har som tiårsprosjekt å gi oss tusenårs-fortellingen om Norge over ti forestillinger, har med sin niende oppsetning innhentet nåtiden. (Den siste vil formodentlig foregå i 2066, siden vi startet med Harald Hardrådes nederlag i slaget ved Stamford bro i 1066.)

«2010 – Lollywood» foregår i Lahore, Pakistan, der Bollywoods lillebror holder hus. I en slags filmbransjens svar på åpningen i «Apokalypse Nå!» befinner den norsk-pakistanske skuespilleren Shahid Khan (Per Kjerstad) seg i eksistensiell krise på et hotellrom med ryggen mot døren. Hans indre monolog leder oss gjennom hendelsesforløpet som førte ham hit. Han er i sitt opphavsland for å spille andrefiolin i en norsk film, produsert av et filmteam som oppfører seg som moderne lykkejegere, postkoloniale herrer som kommer til eksotiske Pakistan for å få Leiv Vidars investorkroner til å rekke lengre, skaffe hundrevis av underbetalte statister, og få spilt inn scener som enhver HMS-ansvarlig ville gitt tommel ned på sekundet. Et ublidt møte med en stunt-tiger er et komisk høydepunkt.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer