Teateranmeldelse: Statsteatret, «2010 – Lollywood»

Finstemt balanse mellom mørke og humor på Statsteatret

Statsteatrets niende er emneknagger for vår tid.

RASIST: Gard B. Eidsvold får mest plass til å briljere i rollen som ufordragelig og fordomsfull filmdiva, i Statsteatrets niende oppsetning. Foto: Lars Opstad
RASIST: Gard B. Eidsvold får mest plass til å briljere i rollen som ufordragelig og fordomsfull filmdiva, i Statsteatrets niende oppsetning. Foto: Lars OpstadVis mer

Statsteateret, teatergruppa som har som tiårsprosjekt å gi oss tusenårs-fortellingen om Norge over ti forestillinger, har med sin niende oppsetning innhentet nåtiden. (Den siste vil formodentlig foregå i 2066, siden vi startet med Harald Hardrådes nederlag i slaget ved Stamford bro i 1066.)

«2010 – Lollywood» foregår i Lahore, Pakistan, der Bollywoods lillebror holder hus. I en slags filmbransjens svar på åpningen i «Apokalypse Nå!» befinner den norsk-pakistanske skuespilleren Shahid Khan (Per Kjerstad) seg i eksistensiell krise på et hotellrom med ryggen mot døren. Hans indre monolog leder oss gjennom hendelsesforløpet som førte ham hit. Han er i sitt opphavsland for å spille andrefiolin i en norsk film, produsert av et filmteam som oppfører seg som moderne lykkejegere, postkoloniale herrer som kommer til eksotiske Pakistan for å få Leiv Vidars investorkroner til å rekke lengre, skaffe hundrevis av underbetalte statister, og få spilt inn scener som enhver HMS-ansvarlig ville gitt tommel ned på sekundet. Et ublidt møte med en stunt-tiger er et komisk høydepunkt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.