Finstilt og funky

Stillferdig mesterskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jacob Young Vidåpen og vakker oppfølger.

Food Klangcollager og hypnotiske groover.

Funky Butt Terning4 «Shakin’ da butt» (Schmell/Musikkoperatørene) Stilsikker norsk New Orleans-funk.

CD: Trommeslageren Espen Rud (59) har vært med som en viktig pådriver i alle faser og mange stilarter gjennom hele den norske jazzoppturen siden slutten av 60-tallet. Da han varslet sitt tredje album i eget navn – han har selvsagt vært med på langt flere – var det all grunn til å spisse ører, og «Melancholy Delight» er da også blitt ei plate som tåler – og krever – finstilte høreorganer.

BESETNINGEN er et lett patinert mestermøte der rutine, oversikt og ro heller stimulerer enn bremser skaperkraften i musiseringen. Øyeblikksnerven er til stede i fullt monn, men Jon Pål Inderberg (barytonsaksofon); Rob Waring (vibrafon) og Terje Gewelt (ak. og el. bass) har i likhet med Rud det håndverksmessige så på plass at alt de foretar seg, både solistisk og som farger i den større veven, virker såre enkelt og uanstrengt swingende. Den yngre Christian Haug (ak. og el. gitar) trer sømløst inn i selskapet med distinkt og klart tenkt spill, og sammen gjør de Ruds tidløstklingende melodier rike på stemninger. Som tittelen antyder er melankolien ofte til stede, men heldigvis mer som var ettertanke enn dystert tungsinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer