Fint besøk

QUART: (Dagbladet.no): I dag fikk Dagbladet-standen besøk av noen av gutta fra Belle & Sebastian.

Bobby og Beans har ruslet rundt på området og sett på livet og snakket med forskjellig presse. Nå har de tatt turen til oss i Dagbladet. Pulebildet i storformat vekker tydelig og lattermild interesse før popmestrene setter seg i sofaen.

- Vi kom i går, og fikk blant annet sett Rammstein. Vi plukket opp neon ideer derfra, sier Bobby smilende til Dagbladet.no Men ideene må bearbeides en smule siden Belle & Sebastians snille intelligensia-pop vel er så langt fra totalitærrocken til Rammstein du kan komme.

- Det blir nok ikke noe av det før neste år tenker jeg.

Større volumknapp

I kveld spiller de i Bendiksbukta her på Quart. De føler at det er mindre press når de entrer scenen på en festival.

- Det er liksom helgefri i en park for de som er her. Går det sånn passe bra, så ødelegger vel ikke det dagen for de som er her, sier Beans.

Ellers føler de at de må gjøre noe med lyden. Og høyt fungerer tydelig utendørs for skottene.

- Vi sender lyden ut i det fri. Når du spiller akustisk musikk med fiolin som vi, så fungerer det dårlig å skru lyden mye opp innendørs. Så her har vi en mye større volumknapp enn ellers.

En annen tone

Til FREDAG lovet de å spille coverlåter av norske band, men når Dagbladet.no snakker med Beans og Bobby er tonen en annen.

- Jeg tror ikke det skjer. Det måtte i så fall vært Röyksopp eller....kanskje a-ha. Men vi ønsker ikke å bli bandet som gjør coverlåter av dårlige lokale band, sier Beans og sender uforvarende en breiside mot norsk musikk.

Foto: ALEKSANDER NORDAHL