Anmeldelse Film «I morgen danser vi»

Fint fra landet du aldri ser film fra

«I morgen danser vi» er en dempet og fin film om å oppdage at du er forelsket i en av sammen kjønn, i et land der det ikke er greit.

FILM FRA GEORGIA: Mellom dansere i Tblisi i Georgia oppstår det forbudte følelser, i et samfunn som ikke er klar for dem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Vi skjønner ganske fort at Merab (Levan Gelbakhiani) er en av disse unge menneskene som snart kommer til å få en byrde å bære på. Merab selv skjønner det ennå ikke.

Han er en entusiastisk danser i et tradisjonelt dansekompani i Tblisi i Georgia, der familien hans bor i en fattigslig leilighet. Han danser med den peneste jenta i ensemblet, men synes å se på henne som en slags lillesøster.

Men når kompaniet får en ny danser, rebellen Irakli (Bachi Lavishvili), blir Merab fascinert på en ny måte. Gutten som bare vil danse, må også forholde seg til at han har en seksualitet som det er svært lite rom for i det tradisjonelle georgiske samfunnet.

Inderlig

«I morgen danser vi» er en troverdig og inderlig film, fint og levende laget. Gelbakhiani tindrer forelsket i hovedrollen, mot et skuespillerkobbel som holder seg dempet naturalistiske.

Uten for mange ord og fakter kommer det frem hvordan den forelskede automatisk prioriterer forelskelsen over alt, vanskjøtter andre plikter hvis han kan komme i kontakt med den utkårede. Det skal ikke så mye til før de andre plukker opp hva som skjer. Filmens mest rørende øyeblikk er Merabs siste samtale med sin egen forfylla kamphane av en bror, som viser seg å ha noen nøkterne og viktige innsikter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer