- Fint når solstråler glipper gjennom lepper som møtes

Ida Elise Broch (20) får kysse i filmdebuten.

 • Bli med på «Switch»-konkurransen

  (Dagbladet.no): Man skal kanskje ikke avsløre for mye, men siden den nye norske ungdomsfilmen «Switch» er en sjangerfilm av den tradisjonelle sorten er det ikke utenkelig at helten får drømmedama til slutt.

  Sebastian Stigar spiller hovedrollen Mikkel - en Oslo-innflytter til Voss som får det tøft. Han er nemlig god på skateboard, men ikke på snowboard - noe som er et krav for å oppnå så mye som et fnugg av popularitet.

  - Han får juling, han blir dumpa og de vanner skoene hans. Alt går rett og slett til helvete for Mikkel, forklarer Stigar til Dagbladet.no.


  - Fantastisk kyss


  Mikkel forelsker seg i Nina (Ida Elise Broch), dama til bygdas bad-ass, og finner ut at han må bli god på brett om han skal ha noen mulighet. Til å hjelpe seg får han den lokale hippien og snowboardmesteren Tommen (Peter Stormare).

  Det er vel ingen hemmelighet at Mikkel blir ganske god. Ida Elise Broch trekker i hvert fall fram en scene der hun kysser Mikkel, som sin favoritt.

  - Jeg synes akkurat det kysset er veldig fantastisk. Vi hadde litt dårlig tid på sett den dagen, solen var på vei til å gå ned og det var litt stressende. Visuelt ble det veldig pent, med solstråler som glipper gjennom disse to leppene som møtes, sier Broch til Dagbladet.no.

  «Switch» er debutfilmen til Broch, som også spiller i «Mannen som elsket Yngve» som kommer til neste år. 20-åringen er søsteren til mer kjente Nicolai Cleve Broch.

  - Jeg tror ikke jeg blir satt opp mot ham, men ser jo at det er et poeng at vi er søsken og driver med det samme. Jeg forstår jo at folk synes det er litt spennende å høre om, sier hun.


  Inspirert av eget mørke


  Sebastian Stigar og Ida Elise Broch får godkjent-stempel av Dagbladets anmelder Eirik Alver, som ellers ikke er så begeistret og gir terningkast tre til selve filmen.

  Espen Klouman Høiner («Reprise») tror likevel den vil ha en bred appell, og forteller at han er storfornøyd med sin rolle som drittsekken Gaute.

  - Det er ikke så ofte man ser de rendyrkede skurkekarakterene i norsk film. Det var morsomt å gjøre en film i en helt annen sjanger og med helt andre karakterer enn i «Eeprise» - gøy å få lov til å spille ut de litt mørkere sidene.

  - Hvor hentet du inspirasjonen fra?

  - Fra det mørkeste mørke i mitt eget sjelsliv.

 • Bli med på «Switch»-konkurransen
SNOWBOARD-STONER: Peter Stormare er mentor på svorskengelsk.
HØYE SVEV: Profesjonelle snowboardkjørere gjør mange av stuntene i filmen.
<B>SKJØNNHETEN OG BEISTET: Slemmingen Gaute (Espen Klouman Høiner) og Nina (Ida Elise Broch).