Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fint ut fra hoppkanten, stygt nedslag

Fint ut fra hoppkanten, stygt nedslag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


FILM:
Vi vet det nå. Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus. Hold deg fast: Her kommer enda en film om det besværlige samlivet, som til sjuende og sist erklærer at lykken er å sette barn til verden.

Det begynner friskt. Hun er en karrierebevisst kjendisjournalist i Hollywood, han er en døgenikt som bor sammen med sine potrøykende kompiser. Hun er spilt av Katherine Heigl fra «Grey’s Anatomy» – altså blond, slank og smellvakker, mens han er lubben, ufiks og har kjeft som en dass.

Nettopp språket er overraskende direkte for å være en romantisk komedie fra Hollywood og skaper visse forventninger. Er dette filmen som endelig tar den utslitte klisjéfilmen om herlighetene ved å stifte familie et hakk videre? Regissør og manusforfatter Judd Apatow, som overrasket med komedien «The 40 Year Old Virgin», var kanskje mannen til å gjøre det?

JEG HUMRET godt til sånn cirka midtveis, da jeg ble sittende og lure på hvor morsomt det egentlig er å se på andre par krangle.

Det ble enda verre. I filmens siste akt, når han helt oppskriftsmessig skjønner alvoret, tar ansvar, blir mann og lar seg temme, blir filmen også merkbart tammere, før den ender i klisjéfylt kliss. Men første halvdel er absolutt verd å få med deg. Det burde være mulig å kjøpe rabatterte billetter for første halvdel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!