Fint ut fra hoppkanten, stygt nedslag

Fint ut fra hoppkanten, stygt nedslag


FILM:
Vi vet det nå. Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus. Hold deg fast: Her kommer enda en film om det besværlige samlivet, som til sjuende og sist erklærer at lykken er å sette barn til verden.

Det begynner friskt. Hun er en karrierebevisst kjendisjournalist i Hollywood, han er en døgenikt som bor sammen med sine potrøykende kompiser. Hun er spilt av Katherine Heigl fra «Grey’s Anatomy» – altså blond, slank og smellvakker, mens han er lubben, ufiks og har kjeft som en dass.

Nettopp språket er overraskende direkte for å være en romantisk komedie fra Hollywood og skaper visse forventninger. Er dette filmen som endelig tar den utslitte klisjéfilmen om herlighetene ved å stifte familie et hakk videre? Regissør og manusforfatter Judd Apatow, som overrasket med komedien «The 40 Year Old Virgin», var kanskje mannen til å gjøre det?

JEG HUMRET godt til sånn cirka midtveis, da jeg ble sittende og lure på hvor morsomt det egentlig er å se på andre par krangle.

Det ble enda verre. I filmens siste akt, når han helt oppskriftsmessig skjønner alvoret, tar ansvar, blir mann og lar seg temme, blir filmen også merkbart tammere, før den ender i klisjéfylt kliss. Men første halvdel er absolutt verd å få med deg. Det burde være mulig å kjøpe rabatterte billetter for første halvdel.