Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fintet ut Celine Dion

Den norske P4-yndlingen Nicole Lacy (27) tok innersvingen på Celine Dion i kampen om å synge kjenningsmelodien til gigantiske Laureus World Sports Awards.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicole Lacy er mest kjent for radiohitene «Dancin' on a Tuesday» og «Dynamite» fra debutplata «It was me». Den ble gitt ut for en måned siden. På plata har legendariske låtskrivere som Dianne Warren (Celine Dion, Elton John og Mariah Carey) og Michael Garvin (Jennifer Lopez) bidratt.

Verdensstjerna Celine Dion var sporty nok til å sende en gratulasjon etter at Nicole Lacy fra Røa i Oslo knocket henne ut i kampen om å få spille inn kjenningsmelodien «I dream» til Laureus World Sports Awards.

- Celine Dion syntes jeg gjorde en god jobb med sangen, sier Nicole Lacy. Hun befinner seg nå i England hvor hun finpusser på opptakene av sangen. Nicole Lacy har platekontrakt med den franske delen av Warner Music. Hun har en singel ute i Korea. Om en måned slipper hun en ny singel i Frankrike. Singelslipp blir det også på Filippinene seinere i høst.

- Hvordan klarte du dette?

- Jeg sendte inn en demo, akkurat som Celine Dion og de andre gjorde. Juryen likte heldigvis min best. Jeg ble veldig overrasket. Dette er fantastisk morsomt! sier Nicole Lacy på telefon fra York i England.

Hele verden

Sangen «I dream» er skrevet av Mike Fallon og Mark Niedzwiedz. Nicole Lacy synes den høres ut som en kjærlighetssang.

- Men teksten er full av ord og uttrykk fra sportens verden, sier hun.

Kjenningsmelodien urframføres under åpningen av Norway Cup på Ullevaal Stadion neste søndag. Låta verdenslanseres neste år i forbindelse med Nicole Lacys opptreden under Laureus World Sports Awards i Monte Carlo i mai. Arrangementet skal sendes på tv over hele verden.

- Blir det lettere å slå igjennom internasjonalt nå?

- Det vet man aldri, sier hun.

Pappas band

Nicole Lacy har norsk mor og engelsk far. Bydelen Røa har et godt fotballag for damer, men Nicole Lacy har selv aldri spilt fotball. Hun er rett og slett ikke spesielt fotballinteressert.

- Men VM følger jeg med på. Ellers satser jeg på karrieren.

Stjerneskuddet har alltid jobbet med musikk. I et intervju med Dagbladet i høst fortalte hun om hvordan det hele startet:

- Jeg sang på rommet og drømte om å få lov til å kore for bandet til pappa. Aretha Franklin og Barbra Streisand var og er mine musikalske forbilder.

VINNER: Norske Nicole Lacy gikk av med seieren i kampen om å spille inn kjenningsmelodien til Laureus World Sports Awards. Lacy har de siste månedene blitt spilt hyppig på Radio 1 og P4.