Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fintunet «Gran Turismo»-tomhet

Selve spillet mangler når bilsimmen nå er på PSP.

|||DE SOM ER GLADE å kjøre autentiske biler på autentiske baner uten arkadeaktige mikkmakk som turboboost og den slags, har alltid sverget til «Gran Turismo».

Til tross for at det de siste årene har kommet svært imponerende konkurrenter på banen, har bilsimulatorentusiaster likevel holdt den japanske bilnerdserien tett til sitt bryst.

DERFOR ER DET ikke rart at det har vært store forventninger til den første håndholdte versjonen av spillserien, som nå endelig er ute på PSP etter rundt fem års utvikling.

Med over 800 biler og 35 baner å velge mellom, skal du være temmelig sær om du ikke finner en doning du kan være interessert i.

OG JODA, det hele flyter akkurat slik du kan forvente fra Polyphony Digital. Det er ekstremt imponerende å se de forskjellige bilmodellene oppføre seg som sine ekte storebrødre på banen - her ligger det tusenvis av timers hard jobb bak de minste detaljene.

Også grafisk flyter det som en drøm, bortsett fra noen små hvite streker som dukker opp på banen når du kjører.

1

Selve kjøringen er det også lite å utsette på, og alt fra nybegynnere til racingeksperter får sitt takket være en rekke støttehjulinnstillinger som kan skrus av og på.

MEN NÅR DET FØRST har tatt fem år å snekre sammen dette, er det lov å forvente mer av spillet enn det vi blir servert når vi endelig får det mellom hendene.

Jeg skulle bare ønske at noen av utviklingstiden hadde gått med til å gi spillet en innpakning som gjorde at selve spillgleden kom til sin rett. Her er det ingen karrieremodus som gir deg lyst til å utforske den imponerende store bilparken.

AT DET HELLER ikke er noe mulighet for spille mot andre online, er nesten uforståelig. Riktignok kan du spille mot venner som har en egen PSP i umiddelbar nærhet, men det totale fraværet av onlinemuligheter - selv ikke ledertavler - er en klar mangel.

Alle ingrediensene til et flott spill er definitivt på plass i «Gran Turismo» på PSP — men dessverre er ikke oppskriften blitt fulgt godt nok.

PS: De som kjøper den nye PSP Go-maskinen ved lansering, kan laste ned «Gran Turismo» til PSP gratis fram til den 10. oktober.

Fintunet «Gran Turismo»-tomhet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling