Finurlig krim fra Bærum

Gjennomarbeidet krim etter åtte års pause

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er åtte år siden forrige kriminalroman fra Jan Christian Jørgensen, og han burde ærlig talt ikke vente så lenge mellom hver gang. For «I dronningens grep» er en både spennende og gjennomarbeidet krim med en finurlig intrige.

Rederdatter

Som i debuten «For riket er ditt» handler det om førstebetjent Jack Dam ved Asker og Bærum politikammer. Og selv om Bærum er et temmelig fredelig sted på jord, skjer det et og annet drap der også. I dette tilfellet er den døde en velstående rederdatter; hun blir funnet skutt i det store huset sitt i nærheten av Vestmarka. Ingrid Kvitsøy ble funnet av samboeren, men han hadde alibi i form av en drosjekvittering. Samtidig blir leseren introdusert for Kari Bredeson, økonomidirektør i Posten, og delvis ansvarlig for en tvilsom reklamefilminnspilling som ble lagt til Venezuela av budsjettmessige grunner. Nå har hun både oppdaget noe som kan være et forsøk på underslag, og funnet uforklarlige blodspor i baksetet på bilen sin.

Nettdating

Jan Christian Jørgensen har laget en intrige som treffer en krimleser rett i hjertet. Spenningsmessig holder den høyt nivå tvers gjennom, både etterforskningen av drapet på rederdatteren og korrupsjonssaken i Posten bygges fint opp, og Jørgensen introduserer personer som er vesentlige for handlingen og fascinerende å lese om. De overlever stort sett troverdighetstesten. Og hovedpersonen Jack Dam er både trivelig og smart, og det han har av fritid fyller han med såpass spesielle hobbyer som fuglekikking og nettdating. Det må sies at det blir mye bilkjøring fram og tilbake i Bærum når tips skal sjekkes og sjekkes om igjen, og forfatteren drøyer nok i lengste laget med å ettersøke en spesiell person, men i hovedsak er «I dronningens grep» en solid kriminalroman som man ikke bør gå glipp av. Og Jan Christian Jørgensen trenger ikke vente åtte år til neste gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer