PIRATER PÅGREPET: Indisk politi har pågrepet fire åersoner mistenkt får å stå bak «Game of Thrones»-lekkasje. Foto: HBO
PIRATER PÅGREPET: Indisk politi har pågrepet fire åersoner mistenkt får å stå bak «Game of Thrones»-lekkasje. Foto: HBOVis mer

Fire arrestert mistenkt for å lekke «Game of Thrones»

Tv-serien er verdens mest piratutsatte serie.

Indisk politi har arrestert fire personer mistenkt for å lekke en episode av den populære tv-serien «Game of Thrones» før det ble sendt.

Tre av de anklagede er nåværende ansatte i Prime Focus Technology, mens en er en tidligere ansatt. Det melder BBC.

Episode fire

Selskapet Prime Focus er basert i Mumbai, tidligere Bombay - en delstatshovedstad i India, lagrer og behandler serien for den indiske strømmenettsiden Hotstar.

Det var firmaet selv som meldte fra til politiet. Fantasy-underholdningen er tv-historiens mest piratkopierte serien.

Episode fire av den sjuende sesongen ble lekket 4. august, flere dager før den distribueres og sendes verden over.

HBO-serien har opplevd flere lekkasjer gjennom årene.

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

Varetektsfengslet

Sist det skjedde var da en gruppe hackere hadde stjålet 1,5 terabyte data, angivelig inkludert episoder av «Ballers», «Room 104» og utdrag fra diverse «Game of Thrones»-episoder. Mandag ble noe av det materialet lekket.

- Vi har undersøkt saken og har arrestert fire personer for uautorisert utgivelse av fjerde episode avsesong 7, sa assisterende politisjef Akbar Pathan til AFPs nyhetsbyrå.

De fire blir siktet for brudd på datarelaterte lovbrudd og vil bli sittende i varetekt fram til 21. august, opplyser politiet.