Fire av ti nordmenn skal på musikkfestival

Hele fire av ti - og halvparten av de unge - skal på musikkfestival i sommer.

49 prosent i alderen 18-24 skal på festival i sommer.  Bildet er fra konserten med Killswitch Engage på Amfiscenen på Hovefestivalen.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
49 prosent i alderen 18-24 skal på festival i sommer. Bildet er fra konserten med Killswitch Engage på Amfiscenen på Hovefestivalen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

||| Hele fire av ti - og halvparten av de unge - skal på musikkfestival i sommer, viser en undersøkelse gjennomført av InFact for Sony Ericsson.

En tredjedel av alle nordmenn over 18 år var på én eller flere musikkfestivaler i fjor sommer. Allerede nå planlegger over 40 prosent å besøke minst én festival denne sommeren.

Det er flest sørlendinger som har lagt festivalplaner så langt. I Sør-Norge svarer 45 prosent at de vil oppsøke minst én musikkfestival i sommer. Deretter kommer Oslo (43 prosent), Vestlandet (42 prosent), Nord-Norge (40 prosent), Midt-Norge (35 prosent) og Østlandet for øvrig (31 prosent).

Undersøkelsen viser noe varierende festivalinteresse i ulike aldersgrupper og ungdom er mest aktive. Halvparten (49 prosent) i gruppen 18-24 år regner med å gå på minst én musikkfestival. Tilsvarende tall er 44 prosent i gruppen 25-39 år, 41 prosent i gruppen 40-59 år og hele 26 prosent i gruppen over 60 år.

Ifølge undersøkelsen blir det en jevn fordeling mellom kvinner og menn på årets musikkfestivaler.

Festivaldeltakerne bruker mobiltelefonen til langt mer enn ringing og sms. Over halvparten deler mobilbilder og filmsnutter fra festivaler med andre via MMS, Facebook og andre sosiale medier.

(NTB)