KOMMENTARER

Fire damer barker sammen

Erna Solberg, Siv Jensen, Gerd Kristiansen og Kristin Skogen Lund er på kollisjonskurs, men i formasjonen tre mot en.

MEKTIGE: LO-leder Gerd Kristiansen, finansminister Siv Jensen (FrP) (t.v.), LO-leder Gerd Kristiansen, statsminister Erna Solberg (H), og administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, etter møtet med regjeringens kontaktutvalg og partene i arbeidslivet i Oslo torsdag morgen.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MEKTIGE: LO-leder Gerd Kristiansen, finansminister Siv Jensen (FrP) (t.v.), LO-leder Gerd Kristiansen, statsminister Erna Solberg (H), og administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, etter møtet med regjeringens kontaktutvalg og partene i arbeidslivet i Oslo torsdag morgen.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Møtene mellom regjeringen og partene i arbeidslivet er en viktig del av det vi kaller trepartssamarbeidet i Norge. En høflig og konstruktiv tone mellom myndigheter, arbeidsgivere og arbeidstakere bidrar til et lavt konfliktnivå og sørger for gjensidig tillit. I alle år har pressen blitt invitert. Først for å ta bilde av partenes ankomst til statsministerens kontor, så for å høre hva de ulike har å si etter møtet. Før skjedde det nærmest som en roterende mingling mellom de ulike aktørene. Alle var der. Nå blir alle "uviktige" sluset ut bakdøren, mens statsminister, den aktuelle fagstatsråden - i dette tilfelle finansministeren, NHO-direktøren og LO-lederen stiller seg opp bak en symbolsk sperring og sier noen korte ord til pressen i plenum. Det tar tre og et halv minutt. Deretter er det separatintervjuer der hver medium får høre omtrent det samme som aktørene har sagt i plenum, men med den forskjell at det er eksklusivt sagt til dette mediet.

I formiddag var det et slående feministisk poeng ved denne regien. De fire som ble stående som representanter for den absolutte makt  er alle kvinner. Det vil glede mange feminister. Men det fjerner ikke interessemotsetningene. Erna Solberg, Siv Jensen og Kristin Skogen Lund har mange felles interesser. LO-leder Gerd Kristiansen er i mange spørsmål direkte uenige med de tre andre. Hun har til gjengjeld 900 000 medlemmer i ryggen. De kan komme til å sette seg i bevegelse når de ser virkningen av statsbudsjettet som ble lagt fram i går. For slett ikke alt går arbeidstakernes vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer