«Harry Potter»

Fire feil funnet

Bildeblemma med Emma Watson i «Harry Potter»-gjenforeningen denne uka har fått mye oppmerksomhet. Det er ikke den eneste feilen som så langt er oppdaget.

BLEMME: I HBO Max-serien «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» så en observant seer en stor bildeblemme. Video: HBO Max Vis mer
Publisert

Fansen har gledet seg lenge til «Harry Potter»-gjenforeningen. Lørdag hadde: «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» premiere på HBO Max.

Der får seerne blant annet et gjensyn med de tre skuespillerne som ble verdenskjent av «Harry Potter»: Daniel Radcliffe (32), Rupert Grint (33) og Emma Watson (31).

I serien skal det naturlig nok mimres tilbake til åra 2001 til 2011 da de kjente og kjære filmene ble spilt inn. Dette er første gang skuespillerne gjenforenes siden siste film kom ut i 2011.

Fire feil

Det er ikke bare det faktum at det skal mimres tilbake til filmene som har vært i fokus denne uka. Så langt har fire flaue feil fra gjenforeningen kommet fram, skriver Screen Rant.

Den første som ble kjent var en bildeblemme der Emma Watson ble forvekslet.

I serien skal det nemlig brukes et barndomsbilde som viser Emma Watson, kjent som Hermione Granger i «Harry Potter»-universet. Problemet er at det var ikke et bilde av henne som ble brukt, men et bilde av Emma Roberts, kjent fra blant annet «The American Horror Story».

Navneflause

Den andre feilen dreier seg også om forveksling. I filmene spilles Rons eldre tvillingbrødre, Fred og George Weasley av James og Oliver Phelps. I gjenforeningen mimrer brødrene tilbake til filmene.

Problemet her var at brødrenes navn var byttet om motsatt vei. James var oppført Oliver, og vice versa.

Oliver Phelps påpekte feilen i en Instagram-post.

Harry Potter-skuespiller Tom Felton tok ansvar for navneflausen, og skrev i kommentarfeltet med et glimt i øyet at han bevisst var mannen bak.

Dette kan likevel ses på som en ganske komisk feil, siden brødrene Fred og George ofte tullet med å være den andre i filmene og bøkene, for å forvirre menneskene rundt dem og moren deres. Fordelen de hadde var at de var eneggede tvillinger.

Feilen skal nå være rettet opp i HBO-versjonen.

Glemte en «skuespiller»

Regissør Mike Newell gikk også på en pinlig feil i serien. Han sa at boka «Harry Potter og ildbegeret» med sine 636 sider var den lengste av J.K. Rowlings bøker. Det er derimot feil - den lengste er «Harry Potter og Føniksordenen» med 766 sider.

Gjennom åra har flere av skuespillerne fra «Harry Potter»-universet gått bort, blant annet Alan Rickman som spilte eliksir-læreren Severus Snape. Han gikk bort i 2016, 69 år gammel. I serien minner de gjenlevende kollegene de døde skuespillerne.

Én aktør minnes derimot ikke. Schæferhunden Berry var en sentral del av «Harry Potter»-filmen «Fangen fra Azkaban». Han nevnes heller ikke som en av aktørene som har gått bort.

Til tross for at han ikke var et menneske, var han likevel en sentral del av universet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer