Fire filmer er bankers for Oscar-nominasjon

Men hvem blir den femte?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morgen formiddag norsk tid vil Forrest Whitaker entre podiet på Kodak Theatre, for å offentliggjøre nominasjonene til årets Oscar-pris.

Aller sist vil han lese opp fem filmer som utgjør den mest prestisjetunge kategorien - den for beste film. Fire av disse er relativt opplagte og lette å gjette seg til på forhånd, ifølge mange eksperter.

Den femte og siste plassen er det derimot hard kamp om.

Disse er sikreKommentator Tom O' Neil i Los Angeles Times er en av dem som har brukt altfor mye tid de siste dagene på å regne, kalkulere og gruble over Oscar-nominasjonene.

I likhet med de fleste andre er han helt sikker på at «Slumdog Millionaire» kommer til å bli nominert for beste film. Den norgesaktuelle historien vant også Golden Globe for beste spillefilm, og er dermed en av de heteste kandidatene til Oscar.

Gus Van Sants «Milk», om homseaktivisten og politikeren Harvey Miilk, står ganske sikkert også på den samme lista, i likhet med David Finchers «Den fantastiske historien om Benjamin Button». Kanskje er det ikke like sikkert, men O'Neil har loddet stemningen blant medlemmene av akademiet og funnet ut at «Frost/Nixon» også ligger svært godt an blir nominert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer