Fire fjær blir kalkun

Det pussige er at «The Four Feathers» i det hele tatt kan lages i vår tid. Engelsk kolonialisme i Afrika får her et slags forsvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: A.E.W. Masons roman er filmet flere ganger før, mens det britiske imperiet fortsatt var et hardtslående faktum. Merkelig nok er det en borger av en tidligere koloni som nå har følt seg kallet til å gjenopplive militære bravader på fjerne kontinenter, men inderen Shekhar Kapur regisserte i 1998 det erkeengelske kostymedramaet «Elisabeth» og lider muligens av en litt for sterk dragning mot den tidligere overmakten. Når det er sagt, var «Elisabeth» en god film, i motsetning til «The Four Feathers». Fjærene er symbol på feighet og tildeles den unge Harry Feversham (Heath Ledger), idet han fratrer sin stilling i hæren kvelden før hans kompani utkommanderes til å forsvare britisk makt og ære i Sudan anno 1884. Harry frykter både krigen og en atskillelse fra forloveden Ethne (Kate Hudson).

Talent for våpenbruk

Betimelig nok bemerker han også at han ikke helt skjønner hva den engelske dronningen har i Sudan å gjøre, et tankekors som er glemt med fjærene han mottar fra tre kamerater og Ethne.

Snart gjelder det å redde sin egen ære, samt kameratenes liv der ute i ørkenen. Vår mann tar seg til Afrika, der han forkledd går bak fiendens linjer for å hjelpe sine venner, i særdeleshet Jack Durrance (Wes Bentley). Det skal vise seg at Harry har eksepsjonelt talent for våpenbruk og krigskunst. Av uante grunner tar den svarte leiesoldaten Abou Fatma (Djimon Hounsou) seg av ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.