Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fire Golden Globe-priser til «Titanic»

LOS ANGELES (NTB-Reuters-DPA): Sissel Kyrkjebø kunne i morges glede seg over å få aldri så liten del i en av de store filmprisene, Golden Globe. Prisen for beste filmmusikk gikk til «Titanic», der Sissel synger bakgrunnsmusikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Titanic», som er den mest påkostede filmen i Hollywoods historie, ble også belønnet med Golden Globe for beste originalmanus, beste drama og beste regi under den celebre begivenheten i Los Angeles.

1,5 milliarder

- Så viser vel dette en gang for alle at det er størrelsen som betyr noe, spøkte regissør James Cameroon da han hentet den fjerde prisen.

 Gigantproduksjonen om luksusskipet som forliste i 1912 har kostet nærmere 1,5 milliarder kroner. Filmen var nominert i åtte klasser.

  Komponisten James Horner og tekstforfatteren Will Jennings fikk motta prisen for beste filmmusikk.

Matematisk geni

Golden Globe for beste manus gikk til Matt Damon og Ben Affleck for filmen «Good Will Hunting» der Damon selv har en rolle, og der Robin Williams spiller en psykolog som hjelper et matematisk geni å takle fortiden sin.

  Judy Dench fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle i filmen om dronning Victoria og hennes skotske forbindelse, «(Her Majesty) Mrs. Brown». Peter Fonda ble belønnet med den tilsvarende mannlige for sin rolle i «Ulee's Gold».

  «As good as it gets» med Jack Nicholson og Helen Hunt ble kåret til beste komedie, mens Hollywood-veteranen Burt Reynolds ble belønnet for sitt come back i en birolle i filmen «Boogie Nights». Prisen for beste kvinnelige birolle gikk til Kim Basinger i «L.A. Konfidensielt», som handler om korrupt politi i 1940-tallets USA.

X-files

I klassen for TV-drama gikk «X-Files» helt til topps.

  Golden Globe regnes som en god indikator på hvilke filmer, skuespillere og regissører som ligger best til den virkelig store filmprisen, Oscar. Nominasjonene til denne gjøres kjent 10. februar, mens selve utdelingen finner sted 23. mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!