- Fire kvinner har laget de beste filmene i 2016

Årets film omfavner det flaue.

VAKRE ØYEBLIKK: Blant årets flaueste og fineste filmscener er to eksistensielt vakre øyeblikk mellom en voksen kvinne og hennes far i Maren Ades kinoaktuelle Min pappa Toni Erdmann. Foto: Filmweb
VAKRE ØYEBLIKK: Blant årets flaueste og fineste filmscener er to eksistensielt vakre øyeblikk mellom en voksen kvinne og hennes far i Maren Ades kinoaktuelle Min pappa Toni Erdmann. Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I omfavnelsen forsvinner det flaue. Som en istapp smelter selv det skarpt pinlige i varmen mellom to hender. Blant årets flaueste og fineste filmscener er to eksistensielt vakre øyeblikk mellom en voksen kvinne og hennes far i Maren Ades kinoaktuelle Min pappa Toni Erdmann: Den første scenen utspiller seg da far og datter besøker en feiring hos en familie de ikke kjenner, men likevel ender opp med å male egg og spille piano og synge Whitney Houstons «The Greatest Love Of All» med genuin innlevelse. Sangopptredenen viser en grunnleggende fortrolighet mellom dem som bunner dypere enn situasjonens absurditet. Den andre skjer da Ines under festforberedelser forsøker å få tredd nedover seg en trang kjole, men gir opp og ender med å åpne døra naken, først for forvirrete kolleger, deretter for et hårete trevesen. Hun hengir seg i en myk avhengighetsdeklarasjon, og 2016s suverent beste film forsoner seg med å omfavne det vi likevel er lenket til.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer