Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fire land har trukket seg fra Melodi Grand Prix

- Et resultat av økonomisk krise.

VANT I FJOR: Danmark og Emmelie de Forest vant den internasjonale Grand Prix-finalen i Sverige i år. Det betyr at den internasjonale finalen neste år vil finne sted i København. Foto: Håkon Eikesdal
VANT I FJOR: Danmark og Emmelie de Forest vant den internasjonale Grand Prix-finalen i Sverige i år. Det betyr at den internasjonale finalen neste år vil finne sted i København. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

(Dagbladet): Fredag var det frist for å melde seg på neste års Melodi Grand Prix i København.

Bulgaria, Kypros, Kroatia og Serbia var alle deltakere i fjorårets finale i Malmø, men har alle valgt å trekke seg fra den kommende finalen, skriver Danmarks Radio.

I tillegg til de fire landene står ytterligere to i fare for å ikke bli med. Hellas ferske allmenkringkaster er enda ikke formelt tatt opp i den Europeiske kringkatingsunionen, og Slovenia har forbeholdt seg retten til å trekke seg på et seinere tidspunkt.

- Det er et resultat av den økonomiske krisen at flere land i Sør- og Østeuropa har trukket seg. Det er blitt kuttet kraftig i flere kringkastere, og da velger de bort Melodi Grand Prix, sier MGP-kommentator Ole Tøpholm til Danmarks Radio.

Samtidig gjør to land comeback i konkurransen. Både Bosnia-Hercegovina og Portugal er igjen med etter å ha vært ute.

- Vi skal glede oss over at så mange land trosser finanskrisen og har lyst til å delta. Det er fortsatt et stort utsnitt av Europa som er med, selv om det er to færre enn i fjor, sier Tøpholm videre.

Neste års finale i Melodi Grand Prix går av stabelen i mai. Der svenskene i år valgte å legge finalen til Malmø ser danskene mer til Norge, som brukte Fornebu som arena da vi arrangerte Eurovision i 2010. Halvøya Refshaleøen, som tidligere huset det historiske skipsverftet Burmeister & Wain, skal de gjøre om til en egen Eurovision-øy i mai neste år.