Netflix:

Fire ord kan koste 43 millioner

Netflix saksøkes for en setning i serien «Queen's Gambit».

Trailer: The Queens Gambit Vis mer
Publisert

I den siste episoden av Netflix-serien «The Queen's Gambit» gir en fiktiv sjakkommentator en kommentar om den fiktive hovedpersonen. Den kommentaren kan nå koste Netflix fem millioner dollar, nærmere 43 millioner kroner.

«The Queen's Gambit» handler om sjakktalentet Beth Harmon og hennes reise fra barnehjemsbarn til internasjonal anerkjent utøver i en mannsdominert idrett på 60-tallet.

Kommentatoren i serien kommenterer Beth Harmon mens hun spiller i et verdensmesterskap i Russland. Han sier:

- Det eneste uvanlige med henne er egentlig hennes kjønn, og selv det er ikke unikt i Russland. Russiske Nona Gaprindashvili er kvinnelig verdensmester, men har aldri spilt mot menn.

Problemet med denne setningen er at Gaprindashvili ikke er en fiktiv karakter, men en georgisk sjakkmester, og hun mener at dialogen overhodet ikke stemmer. Derav søksmålet, melder Deadline.

Møtte flere menn

- I 1968, året da denne episoden ble satt til, hadde Gaprindashvili konkurrert mot minst 59 mannlige sjakkspillere, 28 av dem samtidig i ett spill, inkludert minst ti grandmasters, skal det stå i søksmålet.

Videre står det at den georgiske sjakkspilleren vant mange mesterskap, slo noen av de beste sjakkspillerne i verden og var den første kvinnen i historien som oppnådde status som internasjonal sjakkmester blant menn.

Gaprindashvili mener Netflix var klar over denne informasjonen.

Netflix svarer

Sjakkspilleren fra Georgia har selv tatt kontakt med Netflix og bedt om at strømmetjenesten går ut og beklager feilinformasjonen.

Netflix mener på sin side at de ikke har gjort noe galt.

- Netflix har enorm respekt for Gaprindashvili og hennes karriere, men vi mener denne anklagen ikke har noe for seg og vil forsvare denne saken kraftig, sa en talsperson torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer