Fire priser til Ringenes Herre

Siste del av Ringenes Herre vant fire priser under nattas Golden Globe. Se vinnerne!

(Dagbladet.no:)Utdelingen regnes for å være en av de største Hollywood-begivenhetene gjennom året, med I juryen sitter 90 av de utenlandske journalistene som dekker film- og underholdningsstoff for diverse medier verden over.

Siste del av Ringenes herre-trilogien vant fire priser, inkludert den høythengende prisen for beste drama. Peter Jackson fikk pris for beste regi, og filmen fikk ellers to priser for filmmusikk.

Sofia Coppolas Lost in Translation, som vi fremdeles må vente på her i Norge, dro hjem priser for beste manus og beste komedie, i tillegg til at hovedrolleinnehaver Bill Murray ble kåret til beste komedieskuespiller.

Clint Eastwoods intense krimdrama Mystic River var også forventet å ta del I prisdrysset. Sean Penn fikk pris for beste mannlige dramaskuespiller. Tim Robbins mottok pris for beste mannlige birolle i samme film.

Charlize Theron ble beste kvinnelige dramaskuespiller for sin tolkning av prostituert seriemorder i Monster.

Overraskende nok vant BBCs komiserie The Office pris for beste TV-komedie, foran nesa på amerikanske favoritter som Sex og singelliv og Will & Grace. Mannen bak serien, Ricky Gervais, stakk også av gårde med prisen for beste skuespiller i TV-komedie. The Office er nå i ferd med å spilles inn på nytt i amerikansk versjon.

En ærespris ble gitt til veteranen Michael Douglas, hvis far mottok samme pris i 1968.

Golden Globe er de utenlandske Hollywood-journalistenes utdeling, og er ofte en god pekepinn på hvem som stikker av med de langt gjevere Oscar-statuettene.<

For øvrig vil Oscar-nominasjonene bli offentliggjort på tirsdag, mens selve seremonien foregår 29. februar.

Sofia Coppolas «Lost in Translation» fikk pris for beste manus og beste komedie.
Peter Jackson og Ringenes Herre: Atter en Konge stakk av med fire priser.
Charlize Theron fikk prisen for beste kvinnelige dramaskuespiller.
Michael Douglas var stolt over å motta æresprisen.