Fire skadd etter Roskilde-eksplosjon

Brannvesenet vil ikke endre reglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble fire gutter og fire jenter kjørt til sykehus, etter at en en gassflaske eksploderte på Roskilde. Ulykken skyldes trolig en feil ved gassflasken.

Én av jentene er fremdeles innlagt ved Hvidovre hospital.

- De slapp heldig fra det. Dette kunne endt verre, selv om det er alvorlig nok. Jenta er forbrent på armen, skulderen og litt i ansiktet. Men hun vil bli helt frisk igjen, sier Jan Christiansen fra Roskilde Brandvæsen til Politiken.

De unge var ikke påvirket av alkohol, og ulykken skjedde på et sted på campingområdet hvor det er ment at gjestene skal få lage mat. Reglene på festivalen sier at det ikke er lov å bruke gassflasker i teltområdet.

Til tross for ulykken har ikke Roskilde Branvæsen tenkt til å presse på for å forby gassflasker til neste år.

Det har nemlig bare vært tre tilsvarende ulykker på Roskilde de siste ti årene.

- Det er faktisk mer sannsynlig at en ulykke som dette skjer på en vanlig campingplass enn på festivalen, sier Christiansen.

Han oppfordrer imidlertid til å bruke engangsgriller når man skal lage mat på festivalområdet.

GIKK BRA: Ulykken kunne fått større konsekvenser om den skjedde i et område med flere folk og flere telt. Her et bilde fra fjorårets festival. Foto: EIRIK H. URKE
GIKK BRA: Ulykken kunne fått større konsekvenser om den skjedde i et område med flere folk og flere telt. Her et bilde fra fjorårets festival. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer