ENDEN ER NÆR: I kveld synger de fire gjeværende deltakerne to sanger hver. Hvem henger med til semifinalen neste helg? Foto: Thomas Reisæter/Tv2
ENDEN ER NÆR: I kveld synger de fire gjeværende deltakerne to sanger hver. Hvem henger med til semifinalen neste helg? Foto: Thomas Reisæter/Tv2Vis mer

Fire skal bli til tre i «Idol»

Vi anmelder låt for låt.

IDOL: I kveld var det Victoria K. Andersom som måtte forlate «Idol». Deltakerne sang en sang unplugged og låten de gikk videre med fra audition. Vi anmeldte låt for låt.

Her er vår dom:

Norah Benatia (19) synger «Dangerous Woman» av Ariana Grande
Det er gøyalt å se Norah med lav puls for en gangs skyld. Det begynner å bli en stund siden. Som vanlig er hun tryggheten selv. Fraseringene hennes er komplekse og smakfulle, og hennes dynamiske evner kommer virkelig til sin rett over et såpass nedstrippet underlag som dette. Og hun har selvsagt overskudd nok til å fri til publikum gjennom hele seansen.

SANG DOMMERLÅT: Victoria sang Ina Wroldsens «Aliens (Her er jeg)» med vekslende hell. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
SANG DOMMERLÅT: Victoria sang Ina Wroldsens «Aliens (Her er jeg)» med vekslende hell. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Marius Samuelsen (18) synger «Hey Jude» av The Beatles
Det er egentlig helt koko hvor god Marius er rent teknisk. Det er ikke alltid tolkningene hans faller helt i smak. Det kan bli litt over toppen noen ganger. Denne gangen bikker han i litt feil favør. Det blir litt mye cabaret her, noe som går på bekostning av den helt unike karakteren han har i stemmen. Ingen kan ta fra han evnene, men bruk dem litt bedre da, Marius.

Victoria K. Andersen (16) synger «Aliens (Her er jeg)» av Ina Wroldsen
Moro låtvalg, det er helt sikkert Ina enig i. I motsetning til Marius, så er ikke Victoria like sikker på det tekniske, men hun har sakte men sikkert begynt å utvikle en sterkere personlighet og stemmen hennes kler låten, selv om hun ikke klarer å løfte den. Victoria har dog en lang vei å gå på det sceniske. Det blir å klamre seg til mikrofonstativet og finne et punkt å låse seg på.

STJERNEKAR: Olas formidlingskvaliteter er på oppadgående. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
STJERNEKAR: Olas formidlingskvaliteter er på oppadgående. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Ola Reistad (17) synger «The Book of Love» av Peter Gabriel
Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av varmen i stemmen til Ola, og den får rikelig med tumleplass her. Låtvalget er ikke helt innertier -  det blir litt daft i denne stuen. Men: Det tar ikke noe bort fra Olas evner som artist og formidler. Der er det høyt nivå.

Victoria K. Andersen (16) synger «The House Of The Rising Sun» av The Animals
For å snu litt på flisa, Victorias største problem er at hun konkurrerer mot noen av de største talentene som noen gang har vært med i denne konkurransen. Nivået på de siste deltakerne er på et stadie vi ikke har sett og hørt i «Idol» tidligere. Om man lukker ørene for de andre, så har Victoria isolert sett en interessant stemme som kan føre henne langt om hun tar de riktige valgene. Litt nervøst i denne runden også, men mer attityde og ståpåvilje. Bra!

SANG EGEN LÅT: Marius fikk vist at han også er en ambisiøs låtskriver. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
SANG EGEN LÅT: Marius fikk vist at han også er en ambisiøs låtskriver. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Marius Samuelsen (18) synger den egenkomponerte låta «Paper Guns»
Det er ikke alle som har vært like heldige med å dra egne låter i «Idol»-finalerundene. Jeg tror ikke Marius trenger å bekymre seg. Og, det er også en aldri så liten lettelse å se at det faktisk bor en ambisiøs låtskriver bak den store og elastiske stemmen. Han bruker den også kløktig og behersket. Marius vet hva han baler med, det er sikkert.

Ola Reistad (17) synger «Heal» av Tom Odell
Det skulle kanskje bare mangle, men Ola har på den tiden han har vært med i «Idol» gått fra en litt sart og håpefull sanger til en vokalist med trygghet og autoritet. En som vet når det er bra å dra på og når det er klokt å legge av. Dette er hans tidsreise tilbake til auditionrunden et lysende eksempel på. Ola er vel den deltakeren som har vokst mest i løpet av finalerundene.

Norah Benatia (19) synger «Toxic» av Britney Spears
Det er nesten fristende å skrive kommentarer overflødige. Hun satte skapet ettertrykkelig på plass da hun gjorde denne på audition. «Toxic» er en av moderne pop-histories største låter. Norah gjør den uproblematisk til sin egen. Vi har sagt alt som kan sies om de vokale ferdighetene hennes, tryggheten, identiteten osv. Alt stemmer nok en gang.