FORTSATT UVISST: Fire konserter er avlyst, mens det er fortsatt er uvissthet om hva som skjer med flere av dagens konserter. Marika Andersen (t.v) synes det er synd. Foto: Christian Roth Christensen
FORTSATT UVISST: Fire konserter er avlyst, mens det er fortsatt er uvissthet om hva som skjer med flere av dagens konserter. Marika Andersen (t.v) synes det er synd. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Fire Slottsfjell-konserter avlyst på grunn av vinden

- Det er synd.

Siste: Motorpsycho fikk spille under Slottsfjell. - På grunn av mye vind og avlysninger av konserter er det gitt utvidet tillatelse til å spille til kl. 0100, skriver politiet i Vestfold på Twitter.

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Tidligere i dag meldte Slottsfjell-festivalen at øvre del av festivalområdet, inkludert Tårnlunden og Kastellscenen, er stengt for publikum.
Alle dagens konserter på de berørte scenene ble derfor utsatt. Nå melder arrangøren at fire konserter er avlyst, mens to konserter er fortsatt er utsatt på grunn av sterk vind.

Flere endringer i programmet Konsertene med Orango, Little Simz, Comet Kid og 1349 er avlyst, mens Ila Auto og Gnarwolves er utsatt inntil videre.

Konsertene med Soak, Lonely the Brave og Baby In Vain flyttes alle til Urørtscenen. Mens Echo & The Bunnymen er flyttet til Baglerscenen kl. 19.15, skriver festivalen i en e-post til Dagbladet.

Uvisst om Motorpsycho får spille Det norske rockebandet Motorpsycho er blant artistene som etter planen skal spille på Kastellscenen lørdag kveld. Men det er fortsatt uklart om de får spilt.

- Vi følger med på vindmålerne, og avventer avgjørelsen om den konserten. Men vi har allerede satt i gang et arbeid med å finne ut om vi kan flytte rundt på scener, sier pressesjef Siri Narverud Moen til Dagbladet.

Vurderinga fra festivalen er at snittvindstyrken og kastene er høyere enn hva scenekonstruksjonene er beregnet for, men festivalen tar fortløpende vurderinger, forteller Moen.

Festivalen kommer til å informere om alle endringer på sine nettsider.

- Vi beklager det som har skjedd, men vi kan ikke styre været, og gjør så godt vi kan for at folk skal få se det de har gledet seg til, sier Moen.

- Er synd De tre festivaldeltakere som Dagbladet møter på festivalområdet synes det er synd at vinden setter stopper for flere konserten.

- Det er synd, men ok så lenge så lenge konserter flyttes til andre scener og ikke blir avlyst, sier venninnene Marika Andersen (24), Cathrine Friedemann og Vilde Folland (23).

De har alle tatt turen fra Oslo for å se sine bandfavoritter.

- Vi skal se Kid Astray som er flytta. Det er bra, avslutter de.

ER SYND: Marika Andersen (24), Cathrine Friedemann og Vilde Folland (23) synes det er synd at konsertene blir utsolgt, men er glad Kid Astray blir flyttet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ER SYND: Marika Andersen (24), Cathrine Friedemann og Vilde Folland (23) synes det er synd at konsertene blir utsolgt, men er glad Kid Astray blir flyttet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer