DEBATT

Tuftebarten:

Fire tips til gatekunstnere som sliter med kreativiteten

Grafittitips til deg, tjommi.

NYE IDEER: Natt til 2. påskedag malte gatekunstneren AFK et veggmaleri av stortingsrepresentant Sylvi Listhaug (Frp) i Bergen. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
NYE IDEER: Natt til 2. påskedag malte gatekunstneren AFK et veggmaleri av stortingsrepresentant Sylvi Listhaug (Frp) i Bergen. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare bare å være gatekunstner. Snike seg rundt i nattens mulm og mørke for å i det hele tatt kunne utføre yrket sitt. Alltid se seg over skulderen i tilfellet snuten skulle dukke opp. Og kanskje aller vanskeligst: holde seg oppdatert i et stadig skiftende nyhetsbilde.

Gatekunstnerne lager små skråblikk vi snubler over i hverdagen. De får oss til å stoppe opp og tenke oss om. Av og til kan de også sjokkere. Ingen er flinkere til å sjokkere oss enn gatekunstneren AFK i Bergen. Han tar simpelthen ukens nyhet, vrir og vender litt på den, og vips så er poenget vi allerede visste hamret enda litt hardere inn i vår bevissthet - og inn i betongfasaden.

Inspirasjonen fra Banksy er umiskjennelig. Pent å se på, budskap trygt plassert i den politiske mainstreamen, og med fancy engelske titler. «Making a Martyr». «Stolen Child». Det er nesten så man skulle tro at en coffee table-bok var på vei ut i bokhandelen.

Men selv den mest erfarne gatekunstner kan slite med motivasjonen. Nyhetsbildet skifter fort, og det hender de politiske sakene er så sammensatte at det ikke er mulig å lage poengterte graffiti-stykker av dem. Derfor har jeg samlet fire ideer som bergenske gatekunstnerne kan bruke hvis det klør i sprayfingeren men kreativiteten mangler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer