«Firebeats, Inc. » - Norges mest sjeldne LP utgis på ny i praktfull utgave

Wandrups utvalgte: gruppa skal feires i Oslo 7. april.

FIREBEATS, slik de framstå på et samlerbilde på 1960-tallet. Fra venstre Bjørn Borg, Arild Hansen, Yngve Bjerke og Walther Bjerke. 7. april blir den legendariske gruppa feiret på  Crossroads Club i Oslo.
FIREBEATS, slik de framstå på et samlerbilde på 1960-tallet. Fra venstre Bjørn Borg, Arild Hansen, Yngve Bjerke og Walther Bjerke. 7. april blir den legendariske gruppa feiret på Crossroads Club i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LP-PLATER: Mytene rundt den norske gruppa Firebeats er seiglivede.

Gruppa ble dannet i 1962 av Yngve Bjerke, seinere rørlegger, som hadde opptrådt i Oslomesterskapet i rock som 15-åring i 1959.

I 1964 utga de noen singler.

I 1966 spilte de inn en hel LP med fjorten låter, stort sett skrevet av brødrene Yngve og Walther Bjerke, som i dag er urmaker på Sagene, pluss sologitaristen Bjørn Borg (ikke svensken). I tillegg spilte Arild Hansen trommer.

Musikken gjenspeiler idoler som Kinks, Hollies, Buddy Holly og Beach Boys; 60-talls poprock, framført med spontan entusiasme og glød.

LP'en heter «Firebeats, Inc. ». Den er en av Norges mest sjeldne plater. Samlere fra Texas og Japan skal ha betalt opptil 10 000 kroner for et overlevd eksemplar.

Den er nyutgitt i en vinylutgave, der utvalget avviker fra originalen, og for to år siden kom den på CD.

Men først nå har Round 2, et plateselskap dannet av butikken Big Dipper og Jansen Plateproduksjon, lagd en replika av den opprinnelige plata, en juvel på vinyl og med solid cover.

Samtidig kommer LP'en «Let Me Tell You - Singles and Outtakes», blant annet med den norske versjonen av Johnny Rivers' «Secret Agent Man», tema til en 60-talls TV-serie, under tittelen «Hemmelig agent».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer