Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Firebeats, Inc. » - Norges mest sjeldne LP utgis på ny i praktfull utgave

Wandrups utvalgte: gruppa skal feires i Oslo 7. april.

FIREBEATS, slik de framstå på et samlerbilde på 1960-tallet. Fra venstre Bjørn Borg, Arild Hansen, Yngve Bjerke og Walther Bjerke. 7. april blir den legendariske gruppa feiret på  Crossroads Club i Oslo.
FIREBEATS, slik de framstå på et samlerbilde på 1960-tallet. Fra venstre Bjørn Borg, Arild Hansen, Yngve Bjerke og Walther Bjerke. 7. april blir den legendariske gruppa feiret på Crossroads Club i Oslo. Vis mer

LP-PLATER: Mytene rundt den norske gruppa Firebeats er seiglivede.

Gruppa ble dannet i 1962 av Yngve Bjerke, seinere rørlegger, som hadde opptrådt i Oslomesterskapet i rock som 15-åring i 1959.

I 1964 utga de noen singler.

I 1966 spilte de inn en hel LP med fjorten låter, stort sett skrevet av brødrene Yngve og Walther Bjerke, som i dag er urmaker på Sagene, pluss sologitaristen Bjørn Borg (ikke svensken). I tillegg spilte Arild Hansen trommer.

Musikken gjenspeiler idoler som Kinks, Hollies, Buddy Holly og Beach Boys; 60-talls poprock, framført med spontan entusiasme og glød.

LP'en heter «Firebeats, Inc. ». Den er en av Norges mest sjeldne plater. Samlere fra Texas og Japan skal ha betalt opptil 10 000 kroner for et overlevd eksemplar.

Den er nyutgitt i en vinylutgave, der utvalget avviker fra originalen, og for to år siden kom den på CD.

Men først nå har Round 2, et plateselskap dannet av butikken Big Dipper og Jansen Plateproduksjon, lagd en replika av den opprinnelige plata, en juvel på vinyl og med solid cover.

Samtidig kommer LP'en «Let Me Tell You - Singles and Outtakes», blant annet med den norske versjonen av Johnny Rivers' «Secret Agent Man», tema til en 60-talls TV-serie, under tittelen «Hemmelig agent».

I tillegg alt som har vært å oppdrive av innspillinger.

7. april feires platene med konsert på Crossroads Club i Maridalsveien i Oslo, med Yngve Bjerke sammen med Perry Dear and the Deerstalkers, under navnet «Firebeats LTD».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling