Firefly

Hatet du TNT den gang de var Norges største rockeband, er det lite som tyder på at du vil begi deg ut i en spontan tilbedelse av bandets comebackplate. Er du derimot klar for en oppdatert heavy metal-skive, er det bare å gripe «Firefly» begjærlig.

Enkelte av hardrockmiljøets mest ortodokse medlemmer vil nok hevde at TNT har grønsja helt ut, og at de prøver å kopiere Nirvana. Slike beskyldninger pleier gjerne å bli slynget ut når vokalisten ikke lenger går i konstant fistel, og trommeslageren har et litt hippere beat enn Iron Maiden.

Men, kjære metal-fans, frykt ikke! TNT er fortsatt solid plantet i heavy-tradisjonen, selv om stilen ikke er like hysterisk som i 87 da TNT var nær ved å få det store USA-gjennombruddet.

«Firefly» er ei feit og fengende tungrockskive der mye tradisjon og litt nytenkning gir verden 12 nye TNT-viser. En del av dem er ordinære og fargeløse metal-låter, andre tar vi som humoristiske produkter av Tekrøs hippie-trang («Only The Thief Whistles At Night» må være tidenes syretripp på Toten) mens TNT i låter som «Angels Ride», «Tripping», «Somebody Told You» «Heaven's Gone» og «Firefly» for alvor beviser at comebacket har noe for seg. Særlig «Angels Ride» er stor med en Tekrø i toppform, et dødsgroovy komp og en Tony Harnell som mot slutten av låta endelig begir seg fistelen i vold. For uten «balla-i-klem»-vokal ville selvsagt noe vært galt med TNT - selv i 1997!