Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Firefly

Hatet du TNT den gang de var Norges største rockeband, er det lite som tyder på at du vil begi deg ut i en spontan tilbedelse av bandets comebackplate. Er du derimot klar for en oppdatert heavy metal-skive, er det bare å gripe «Firefly» begjærlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelte av hardrockmiljøets mest ortodokse medlemmer vil nok hevde at TNT har grønsja helt ut, og at de prøver å kopiere Nirvana. Slike beskyldninger pleier gjerne å bli slynget ut når vokalisten ikke lenger går i konstant fistel, og trommeslageren har et litt hippere beat enn Iron Maiden.

Men, kjære metal-fans, frykt ikke! TNT er fortsatt solid plantet i heavy-tradisjonen, selv om stilen ikke er like hysterisk som i 87 da TNT var nær ved å få det store USA-gjennombruddet.

«Firefly» er ei feit og fengende tungrockskive der mye tradisjon og litt nytenkning gir verden 12 nye TNT-viser. En del av dem er ordinære og fargeløse metal-låter, andre tar vi som humoristiske produkter av Tekrøs hippie-trang («Only The Thief Whistles At Night» må være tidenes syretripp på Toten) mens TNT i låter som «Angels Ride», «Tripping», «Somebody Told You» «Heaven's Gone» og «Firefly» for alvor beviser at comebacket har noe for seg. Særlig «Angels Ride» er stor med en Tekrø i toppform, et dødsgroovy komp og en Tony Harnell som mot slutten av låta endelig begir seg fistelen i vold. For uten «balla-i-klem»-vokal ville selvsagt noe vært galt med TNT - selv i 1997!

Hele Norges coronakart