Firefox 3 satte nedlastingsrekord

Kommer i Guinness\' rekordbok.

(Dagbladet.no): Den nye utgaven av nettleseren Firefox har satt verdensrekord i antall nedlastinger i løpet av et døgn. Mer enn åtte millioner har lastet ned Firefox 3.0, melder Mozilla på kampanjenettstedet Spread Firefox.

Det noe gimmick-pregede forsøket på å sette verdensrekord later til å å ha sin effekt. Ifølge Market Share er Firefox 3.0 allerede oppe i en global markedsandel på fem prosent.

Et eget kart viser hvor mange som har lastet ned Firefox i alle verdens land siden lanseringen. I skrivende stund er det blitt lastet ned 10.568.850 kopier. 61.134 nordmenn har lastet ned, mens det angivelig ikke er eneste Svalbardboer som har skaffet seg den nye Internet Explorer-utfordreren. På den andre siden av jordkloden, på Fiji, har 387 øyboere lastet ned.

Firefox er ikke den enste nettleseren som utfordrer Microsoft om dagen. Også norske Opera er kommet i ny versjon, og Opera 9.5 har også satt ny nedlastingsrekord.

Ifølge Digi.no lastet 4,7 millioner ned den nye versjonen de første fem dagene etter lansering. Men med en markedsandel på 0,71 prosent er Opera fortsatt en liten aktør i markedet for nettlesere til PC og Mac.

Til sammenlikning er Firefox nå samlet oppe i 18,4 prosent, mens Apples Safari har 6,2 prosent. Internet Explorers andel synker stadig, men er fortsatt på voldsomme 73,75 prosent.

MICROSOFT-UTFORDRER: Firefox 3.o er lastet ned i mer enn 10 millioner eksemplarer på litt over et døgn.
MICROSOFT-UTFORDRER: Firefox 3.o er lastet ned i mer enn 10 millioner eksemplarer på litt over et døgn. Vis mer
Firefox 3 satte nedlastingsrekord