Firefox 3 satte nedlastingsrekord

Kommer i Guinness\' rekordbok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den nye utgaven av nettleseren Firefox har satt verdensrekord i antall nedlastinger i løpet av et døgn. Mer enn åtte millioner har lastet ned Firefox 3.0, melder Mozilla på kampanjenettstedet Spread Firefox.

Det noe gimmick-pregede forsøket på å sette verdensrekord later til å å ha sin effekt. Ifølge Market Share er Firefox 3.0 allerede oppe i en global markedsandel på fem prosent.

Et eget kart viser hvor mange som har lastet ned Firefox i alle verdens land siden lanseringen. I skrivende stund er det blitt lastet ned 10.568.850 kopier. 61.134 nordmenn har lastet ned, mens det angivelig ikke er eneste Svalbardboer som har skaffet seg den nye Internet Explorer-utfordreren. På den andre siden av jordkloden, på Fiji, har 387 øyboere lastet ned.

Firefox er ikke den enste nettleseren som utfordrer Microsoft om dagen. Også norske Opera er kommet i ny versjon, og Opera 9.5 har også satt ny nedlastingsrekord.

Ifølge Digi.no lastet 4,7 millioner ned den nye versjonen de første fem dagene etter lansering. Men med en markedsandel på 0,71 prosent er Opera fortsatt en liten aktør i markedet for nettlesere til PC og Mac.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer