Fiskens lengsel

BOK: Nemo har løftet fiskene opp på stjernehimmelen igjen. Marit Tusvik er i samme element med sin historie om Valdemar Blå. Han er ei lita berggylte, og lever sammen med sin alenemamma. For pappa forsvant med Golfstrømmen.

Visst er livet under havoverflaten mystisk og fascinerende, og det er ikke vanskelig å finne risikable prosjekter for en liten fisk. Og så er det dette med pappa da, at han er så forbasket langt unna. Derfor handler denne boka mye om lengsel. Den varme Golfstrømmen har en kvinnes figur i Marit Tusviks strek. Valdemars lengsel blir da også etter hvert til en forelskelse.

Tusvik prøver ikke å trekke med seg leserne med hektisk handling, men bygger spenningen på atmosfære, dialoger og Valdemars tanker. Det er litt overraskende hvor godt dette faktisk fungerer for små barn. Nøkkelen til at det fenger ligger i god replikkføring og noen overraskende vendinger i handlingen - og mest av alt i det at Tusvik tar det undersjøiske miljøet på alvor. Det er ikke hvilke som helst omgivelser hun tar i bruk. Det har gitt ei særpreget og morsom bok.