- Fiskvik er jo søt

Falcks plateselskap utestengt av VG-lista.

(Dagbladet.no): Platesjef Christer Falck brukte 25 000 kroner på å kjøpe Warlocks\' nye singel inn på femteplass på VG-lista.

Ute

Detaljene i jukset ble kjent via flere medier onsdag. I går ble det kjent at Falcks artister nå stenges ute av VG-lista. Det skriver VG Nett.

Det er artistene i Falcks plateselskap C+C Records som nå er utestengt. Vedtaket har umiddelbar virkning, og gjelder artistene Odd, Tungtvann, Karen Jo Fields, Sofian, Christer Knutsen, Ole Staveteig, Bølla, Elvin Friendly, Friko, Päronsoda, Skillsmissebaren, Snuten, The Machines, Jaa9 & OnklP og selvsagt Warlocks.

Mats Nilsson, formann i Grammofonplategrossistenes Forening (GGF), sier utestengelsen gjelder fram til kontrollkomiteen behandler saken i nesten uke.

- Så siden C+C Records ikke har noen artister på VG-lista akkurat nå, får det jo ikke store konsekvenser for dem foreløpig, sier han til Dagbladet.no.

Det vil være et svært drastisk tiltak hvis kontrollkomiteen utestenger hele artiststallen til C+C Records som følge av Falck-stuntet.

- Til syvende og sist vil vi jo heller ikke straffe artistene. Vi har utestengt tittel tidligere, men aldri artist eller selskap, sier Nilsson.

- Brenner det?

Christer Falck er ikke veldig ivrig på å kommentere utestengelsen, men lar det skinne igjennom at han tror IFPI-sjef Sæmund Fiskvik er ansvarlig.

Fiskvik gikk i går knallhardt ut mot Falck i Dagbladet.no.

- Han er jo søt, Fiskviken. Men jeg tror nok vi skal komme til enighet når han bare har fått roet seg litt, sier han til Dagbladet.no.

Advokat Eivind Bergh-Jacobsen, som representerer C+C Records, sier han tviler på om GGFs regelverk åpner for midlertidig utestengelse.

- Man har jo fortsatt rettssikkerheten å ta hensyn til. Dette virker som en litt panikkartet handling av GGF. Det brenner jo ikke noe sted?

Berg Jacobsen forventer også at Falck skal få forklare seg før kontrollkomiteen kommer med noen dom.

Skeptisk NRK 

NRK har tidligere sagt at de må vurderer samarbeidet med VGs singelliste, etter at Falcks juks-avsløring.

- Hvis NRK skal fortsette VG-samarbeidet, kan det ikke være mulig å lure seg til en plass på listen. Hvis dette er tilfellet, må vi ta kontakt med VG for å vurdere om vi skal fortsette samarbeidet. Hvis dette ikke er mulig å endre, må NRK vurdere å avslutte å lagte VG-listen Topp 20, sier programdirektør Vidar Nordli-Mathisen til Dagens Næringsliv.

- Det kan ikke jeg kommentere. Det spørs om han har fått se gjennom sitatene her. Uansett er dette en sak mellom VG og NRK, sier IFPI-direktør Sæmund Fiskvik til Dagbladet.no.

<B>PLANLAGT STUNT:</B> Christer Falck sørget for at 1200 Warlocks-singler ble innkjøpt. Det ga 5.-plass på VG-lista.
SIER NEI:</B> Sæmund Fiskvik i GGF.
VURDERER SAMARBEIDET: NRKs programdirektør Vidar Nordli-Mathisen.