Fislete fest

Hvor ble det av de ville stuntene, de elleville opptrinnene, den sjokkerende Madonna?

KONSERT: «Jeg er en ingen sanger, jeg er en entertainer», skal Madonna visstnok ha uttalt en gang. Og dama har, som alltid, rett. Madonnas «Sticky & Sweet»-turné var fjorårets mest innbringende konsertrekke, 50-åringen er kjent for sine sjokkerende og suggererende sceneopptredener (forrige turné lot hun seg korsfeste på et diskokors), og hun veit altså hvordan man bygger en hype. Så hvorfor begynte det så innmari daft på Valle Hovin i går?

12-åring foran speilet

For det er litt underlig at ei dame som har holdt på med dette i nesten 30 år, og som er kjent for sin rigide og beinharde showperfeksjonisme, likevel får det til å framstå som om hun bare er en 12-åring som synger med hårbørsten foran speilet – mens hennes største musikkhelter flimret i over MTV i bakgrunnen.

Body og netting

Madonna svinset rundt og sang låter fra sistealbumet «Hard Candy» iført en liten body og nettingstrømper (som hun visstnok går med hver dag uansett, for blodomløpet), mens Kanye West, Pharrell Williams og Britney Spears flimret på storskjermene bak ryggen hennes.

Det hjalp ikke at hun kom med festlige norgesvitser som «Can someone turn off the light? I do it so much better in the dark», så lenge hun for det meste danset for seg selv.

Nikket til låtene

Bandet turte ikke å peise på med bass og perkusjon, dama lente seg åpenlyst på sine to backingvokalister, og publikum, om så gjerne, gjerne ville på fest med Madonna, bare sto og nikket til låtene.

Men heldigvis er Madonna ei dame som er kjent for sine mange ansikter. Etter hvert kom hun seg ut av jenterommet og fram til diskoklubben. Etter «Die Another Die» var det danseren Madonna som endelig kom i fokus, og scenen ble omgjort til en 80-tallsbule med neonfarger og Keith Haring-bilder på veggen. Det ble hoppetauhopping til «Into the Groove», strippestangslanging, bokseringslåssing og dansing New York-style foran ei T-banevogn på «Music». En medley mellom den nye låta «Celebration» og dansegulvsklassikerene «Holiday» og «Everybody» slo også godt an.

Gøy! Så hvorfor toner Madonna da det hele ned med en spirituell sekvens?

Ordinær

Hvorfor kjører hun ikke på med pompøse ideer og spinnville kreasjoner? Hvorfor er konserten så himla ordinær? Dette skulle jo være tiårets show!

Kanskje man krever for mye. Men det lover ikke godt for framtida at verdens største popstjerne bruker avdanka jyplinger som Britney og Timbaland som konsertbotox.

På grunn av forsinkelser er anmeldelsen basert på konsertens første 90 minutter.