Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fjeld synger jula inn

Jonas Fjeld er en travel mann i dag. Klokka 16 spiller han til inntekt for Frelsesarmeen. Seinere på kvelden er det klart for akustisk vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammens bysbarn Jonas Fjeld er ettermiddagens julemusikant. Etter den kritikerroste skiva «Tidevann» har Fjeld entrer diverse scener alene med gitaren sin.

- Jeg har spilt mye alene med gitaren den siste tida, og har hatt mange fine opplevelser med det. Jeg føler at jeg kommer så tett på publikum, og at publikum kommer tett på meg og låtene, sa han til Dagbladet da han fylte 49 tidligere i høst.

I dag spiller han til inntekt for Frelsesarmeen. Klokka 16.00 entrer han Oslos Egertorg. Etterpå bærer det ned til Smuget der han er dagens Akustisk vinter-artist. Interesserte får da høre en av Norges store gitarister, et spill som ihvertfall begeistret Dagbladets anmelder:

- Fjeld selv er gitarmann par excellence, med en raspete National steel som min favoritt blant et utall strengeinstrumenter - i streit, åpen G-, dropped D-, Fjeld- eller Konnerud-tuning!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!