EKLE SAKER: «Broen»-forfatter er godt i gang med nummer fire, og røper at det blir ekkelt - og at det hele starter med et Halloween-mord. Foto: NRK
EKLE SAKER: «Broen»-forfatter er godt i gang med nummer fire, og røper at det blir ekkelt - og at det hele starter med et Halloween-mord. Foto: NRKVis mer

Fjerde sesong av «Broen» begynner med et Halloween-mord

Manusforfatteren letter på sløret.

Akkurat nå holder Hans Rosenfeldt på å skrive de tre første episodene til sesong fire av «Broen».

Og Sofia Helin blir med som politietterforsker Sara Norén.

Saga Norén Etter innspillingen av «Broen 3» fortalte Sofia Helin at hun følte seg utbrent i rollen som Saga Norén. Manusforfatter Rosenfeldt har siden da sagt at en fjerde sesong er avhengig av at Sofia Helin sier ja.

- Hun er med nå, forsikret Rosenfeldt da han lanserte sin nye krimbok, «Ikke bestått», i mars.

I podkasten «Tv med Luuk» forteller Rosenfeldt at han er godt i gang med en ny «Broen»-runde, og avslører at fjerde sesong begynner med et mord på selveste Halloween-kvelden, skriver Aftonbladet.

Kanskje kommer Kim - Saga og Henrik kommer tilbake  -  og de andre faste er med: John, vår datamann og våre to svenske og danske politisjefer blir å se - resten er nytt, sier Rosenfeldt og legger til:

- Det blir ganske ekkelt.

Kim Bodnias karakter Martin Rohde havnet i fengsel, men nå åpner Rosenfeldt døra på gløtt og antyder at politimannen kanskje kommer tilbake:

- Han er fortsatt i fengsel, han er ikke død.

Mindre og eklere Halloween, eller allehelgensaften på norsk, feires 31. oktober. Det er en religiøs minnefest for helgener og martyrer og feiringen markeres med dødssymboler, svart magi, spøkelser, hekser, zombier og djevler.

- Det utspiller seg på Halloween, sier Rosenfeldt:

- Halloween-markering er stort i  deler av Danmark. De går mer heftigere og helhjertet inn for det enn vi gjør i Sverige.  I «Broen 4» tar vi det litt ned, det blir ikke så storslått som i «Broen 3». Men det blir mindre og eklere.