Fastmonterte seter:

Fjerner «idiot-regel»: - Gode nyheter

Regjering fjerner den omstridte regelen om fastmonterte seter.

GLAD: Staysman er glad regjeringen har fjernet kravet om fastmonterte seter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLAD: Staysman er glad regjeringen har fjernet kravet om fastmonterte seter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er gode nyheter, sier Stian «Staysman» Thorbjørnsen til Dagbladet.

Siden november har kultursektoren vært rammet av regelen om fastmonterte seter. Den har gitt kulturscener med fastmonterte plasser muligheten til å ha 200 personer i publikum, mens de uten har måttet nøye seg med å ha 10, 20 eller 50 publikummere. Tiltaket har blitt kritisert av kultursektoren for å mangle helsefaglig begrunnelse, og for å ikke ta hensyn til ulike aktørers seriøsitet.

Fredag fjerner regjeringen kravet.

- Vi går vekk fra dette. Vi lager et likere regelverk for alle typer lokaler, selv om vi fortsatt fraråder fra arrangementer som tiltrekker folk fra ulike kommuner, sier Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under fredagens pressekonferanse.

Fra tirsdag kan det være like mange deltakere på arrangementer med faste, tilviste sitteplasser som har vært tillatt på arrangementer med fastmonterte seter. Regjeringen har derimot satt en ny maksgrense på 100 personer. Det betyr at det kan være inntil 100 personer innendørs der publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer