Fjerner ikke gråsone-film

Anklages for å romantisere menneskehandel og voldtekt.

STOR INTERESSE: Den polske filmen «365 Days» har fort havnet på topplista over de mest sette filmene på Netflix. Nå både hylles og kritiseres den. Video: Netflix / Rød Løper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen hadde nok trodd at et erotisk drama fra Polen skulle bli sommerens store film-snakkis. Nå ligger «365 Days» an til å bli en av årets mest sette på Netflix.

Filmens beskrivelse på strømmetjenesten lyder slik: «en kvinne blir offer for en dominerende mafiaboss, som kidnapper henne og gir henne ett år på å forelske seg i ham». Den er anbefalt for seere fra 16 år i Norge, og er basert på en roman ved samme navn. Filmen inneholder en rekke grove sexscener, og er mye omdiskutert i sosiale medier for å framstille et forhold i gråsonen da den kvinnelige hovedfiguren blir holdt til fange mens romansen utvikler seg.

I forrige uke avslørte Michele Morrone, filmens mannlige stjerne, at en oppfølger er på vei. Filmen er i skrivende stund den tredje mest sette tittelen på Netflix i Norge.

Ble kidnappet og dopet ned

Filmen har mottatt kraftig kritikk fra flere hold. Sangeren Duffy krever i et åpent brev filmen fjernet, og startet en underskriftskampanje som så langt har fått over 65 000 underskrifter. Tidligere i år sto hun fram med sin historie, hvor hun fortalte at hun ble dopet ned, kidnappet og voldtatt. Hendelsen skal være årsaken til at hun forsvant fra offentligheten etter andrealbumet «Endlessly» fra 2010, og siden har vært gjennom årevis med terapi. Duffy mener at «365 Days» glamoriserer og rosemaler menneskehandel, voldtekt og kidnapping:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer