Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«På tro og Are»

Fjerner scener fra NRK-programmet «På tro og Are» etter tilgrising av Monolitten

Kringkastingsrådet opplyste fredag at to scener fra serien blir fjernet. 

SPERRET AV: Området rundt Monolitten ble sperret av etter at det er sølt olje og salt på området. Foto: Jacques Hvistendahl
SPERRET AV: Området rundt Monolitten ble sperret av etter at det er sølt olje og salt på området. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av april i år ble området rundt Monolitten sperret av etter at nasjonalmonumentet ble griset til av NRK-programleder Are Sende Osen.

Grisingen ved monumentet skjedde i forbindelse med programmet «På tro og Are».

Det skal ha blitt sølt olje og salt på området ved Monolitten i Vigelandsparken.

9. mai ble det kjent at Oslo kommune anmeldte NRK for grovt skadeverk på Monolitten i Frognerparken i forbindelse med programmet.

Fjerner Monolitt-scene

I Kringkastingsrådet i dag ble det opplyst at to scener blir fjernet.

- Det gjelder scenen som ble filmet ved Monolitten og scenen som ble filmet ved Nidarosdomen, opplyser Erik Skarrru, sekretær i Kringkastingsrådet, til Dagbladet.

Are Sende Osen ble også beskyldt for kulturvandalisme tidligere i år. NRK risikerte å bli politianmeldt etter at Osen stiftet opp en plakat på døra til Nidarosdomen i forbindelse med samme program.

Ifølge Skarru gjentok kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen igjen at slike ting ikke skal skje. Ifølge Skarru har det vært enighet og ingen stor diskusjon rundt denne saken i Kringkastingsrådet.

- Ingen er mer lei seg enn Are

- Det er ingen som er mer lei seg enn Are, sa redaksjonssjef for programmet Njord Røv til Dagbladet, i forbindelse med tilgrisingen av Monolitten.

- Han er veldig glad i området og det var virkelig ikke hans ønske å gjøre skade, sa Røv.

Hele Norges coronakart