Fjerner sterke «Cæsar»-scener

TV2-sjef Kåre Valebrokk ba «Hotel Cæsar»-produsentene om å droppe de sterkeste scenene i serien fordi de ble for sterke for små barn. Men TV-kanalen vil ikke flytte «Hotel Cæsar» selv om norske skoletopper ønsker det.

Støtter opprør mot drittsekk-tv

Norske skolerektorer ber Kåre Valebrokk endre sendestarten for kanalens suksessprogram «Hotel Cæsar». De får neppe nyttårsønsket oppfylt.

- Jeg ønsker ikke å terge på meg norske rektorer. Men jeg tror ikke det er aktuelt med flytting av sendetidspunktet for «Hotel Cæsar», sier TV2s administrerende direktør og sjefredaktør, Kåre Valebrokk, til Dagbladet.

Brev i posten

Kanalen har merket seg oppropet fra 54 rektorer og fem oppvekstsjefer i Bergen, som mener at «Hotel Cæsar», «Robinsonekspedisjonen», «Baren» og liknende programmer bør sendes seinere på kvelden.

113000 seere under 12 år følger med på «Hotel Cæsar». Skolelederne mener at holdningene som formidles i programmene, er skadelig for barna.

- Vi vil ta en debatt på dette internt, sier Valebrokk, som allerede har gitt produsentene av «Hotel Cæsar» beskjed om å dempe seg når det gjelder virkemidler i serien.

- Det var noe av det første jeg gjorde da jeg startet som sjef i TV2, sier Valebrokk, som mener at enkelte episoder i «Hotel Cæsar» er diskutable.

- Men hvis rektorene ønsker å flytte problemstillinger som «sex blant unge» og «skilsmisser» vekk fra fjernsynet, tror jeg det er som å forsøke å oppheve tyngdekraften.

Foreldreansvar

- Vi skal ta vår del av ansvaret, men det bør jammen meg foreldrene gjøre også, fortsetter Valebrokk.

- Jeg er enig med dem som mener at «Hotel Cæsar» ikke bør være tøffere enn at det kan ses av hele familien. En annen side av saken er at «Hotel Cæsar» har vært den beste gaven til norsk film, TV, drama og teater de siste ti årene. Her har alt fra tekstforfattere, regiassistenter, skuespillertalenter og mange andre yrkesgrupper fått prøve seg. Programmet har vært en yrkesskole for mange skuespillere. Men jeg tror ikke vi får noen Nobelpris av den grunn, smiler Kåre Valebrokk.

- Er det aktuelt for dere å starte med noe som likner «Robinsonekspedisjonen», «Baren», «Big Brother», eller liknende på TV?

- Nei, vi er tilbakeholdne når det gjelder dette. Jeg er kanskje litt gammeldags, men personlig synes jeg programmer av denne type er for nærgående. Jeg vil ikke ha slike på TV2. Vi har web-TV-programmet «Huset», men jeg har gitt beskjed om at det ikke skal ha noe innhold som vi ikke kunne sendt på TV, sier Valebrokk, som gjerne vil møte noen av brevskriverne for en prat.

- Jeg skulle gjerne hørt deres argumentasjon, avslutter TV-sjefen.