Fjerner Taliban fra «Medal of Honor»!

Bøyer av for kritikken - to uker før lanseringen av det kontroversielle krigsspillet.

MEDAL OF HONOR: Spillutviklerne har lyttet til kritikken, og endrer spillets onlinedel. (EA/Danger Close Studios).
MEDAL OF HONOR: Spillutviklerne har lyttet til kritikken, og endrer spillets onlinedel. (EA/Danger Close Studios). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Bare få dager før krigsspillet ligger i butikkhyllene, har utgiver EA og spillstudioet Danger Close sendt ut en pressemelding der de gjør rede for hvorfor de har bøyd av for den massive kritikken mot «Medal of Honor».

To uker før lansering har man bestemt seg for å fjerne Taliban fra flerspillerdelen — elementet i krigsspillet lagt til Afghanistan som har opprørt pårørende til soldater som er drept i krigen. Og soldater som tjenestegjør i krigen.

I praksis endres ikke noe av innholdet i spillet, men man bytter navnet på den ene parten du kan spille som i onlinedelen av «Medal of Honor».

Da vi møtte Greg Goodrich fra spillstudioet Danger Close i Stockholm denne høsten, var han lei av å svare på spørsmål om hvorfor man valgte å ta med Taliban i spillet. Han understreket da at spillet ikke ønsker å ta stilling til politikken, men at man bare vil hylle soldatene. Og da fortrinnsvis de amerikanske.

- Det er ingen politikk i «Medal of Honor». Vi fokuserer på soldatene og på å fortelle deres historie fra en autentisk synsvinkel. Dette er ikke et spill om Afghanistan. Det er ikke et spill om Taliban. Det er ikke et spill om Al-Qaida, Tsjetsjenere, Usbekere eller andre. Det er et spill om et fellesskap av krigere og individer som vi ønsker å hedre og si «takk», fortalte han til PressFire.   - Fra Taliban til Opposing Force Greg Goodrich forteller historien bak beslutningen om å fjerne Taliban fra onlinedelen av «Medal of Honor» best selv, gjennom kunngjøringen som ble sendt ut fredag ettermiddag:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer