R. Kelly:

Fjernes fra YouTube

YouTube har tatt drastiske steg etter at artisten R. Kelly ble funnet skyldig i seksuelle overgrep og menneskehandel.

FUNNET SKYLDIG: I forrige uke ble R&B artisten R. Kelly funnet skyldig i menneskehandel. Youtube har nå bestemt å fjerne artistens kanaler på tjenesten. Her er artisten fra en rettslig høring i 2019. Foto: AP / NTB
FUNNET SKYLDIG: I forrige uke ble R&B artisten R. Kelly funnet skyldig i menneskehandel. Youtube har nå bestemt å fjerne artistens kanaler på tjenesten. Her er artisten fra en rettslig høring i 2019. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

YouTube har besluttet å fjerne R. Kellys Youtube-kanaler etter at R&B-artisten ble funnet skyldig i seksuelle overgrep og menneskehandel i forrige uke. De vil heller ikke la R&B-artisten lage nye kanaler i framtida, melder nyhetsbyrået Reuters.

Til tross for at YouTube-kanalene fjernes, er ikke det samme tilfellet for musikken. YouTube vil fortsatt tilby Kellys album og sanger på strømmetjenesten YouTube Music

De to kanalene fra artisten som har blitt fjernet, hadde til sammen over fem millioner abonnenter, ifølge Variety.

Bryter retningslinjer

Bakgrunnen for fjerningen av kanalene, er at det bryter med YouTubes retningslinjer. I retningslinjene står det at hvis eieren av kanalene blir anklaget for svært grove forbrytelser, kan plattformen avslutte kanalene hvis innholdet er nært knyttet til forbrytelsene og kanaleieren blir dømt eller har erkjent seg skyldig, skriver NBC News.

R. Kelly har hele veien nektet skyld i saken om menneskehandel. Artisten var tiltalt for en rekke overgrep, der flere av dem var mot mindreårige. Tiltalen ble utvidet til å omfatte menneskehandel. Etter en seks uker lang rettssak med vitnemål fra 45 vitner, ble Kelly i forrige uke funnet skyldig i seksuelle overgrep og menneskehandel.

OVERGREPSSIKTET: I mars i år snakket R&B-artisten R. Kelly ut for første gang etter overgrepssiktelsen. Video: CBS/CNN. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

- Overgriper

Straffen er ennå ikke utmålt, og Kelly risikerer en straff med minstetid på ti år i fengsel, med mulighet for livstid, ifølge NPR. Gjennom rettssaken omtalte aktoratet sangeren som en overgriper, skriver NBC News.

Ryktene rundt Kelly har fulgt ham i to tiår. Flere kvinner har anklaget ham for å ha sex med dem da de var mindreårige. I 2019 brøt han tausheten om anklagene i et intervju med CBS.

- Folk går tilbake til fortida mi. Det er akkurat det de gjør. Så prøver de å legge dette til det, for å gjøre at dette skal føles ekte for folk, sa Kelly den gang, og hevdet anklagene var basert på rykter og løgner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer