Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hotell i særklasse

Fjernes i Storbritannia

Historisk episode fra «Hotell i særklasse» fjernes i Storbritannia

BORTE: BBC har fjernet en episode av den klassiske komiserien Hotell i særklasse. Her representert ved Andrew Sachs som Manuel og John Cleese som Basil Fawlty. Foto: Foto: SCANPIX
BORTE: BBC har fjernet en episode av den klassiske komiserien Hotell i særklasse. Her representert ved Andrew Sachs som Manuel og John Cleese som Basil Fawlty. Foto: Foto: SCANPIX Vis mer

BBC-eide strømmetjenester fjerner episoden fra TV-komiserien «Hotell i særklasse» med det ikoniske sitatet til Basil Fawlty: «Don't mention the war!".

Episoden blir den siste i rekken av flere TV- og filmproduksjoner som fjernes fra strømmetjenester i kjølvannet av demonstrasjonene og protestene etter George Floyds død, melder The Guardian.

«Hotell i særklasse» – «Fawlty Towers» – fra 1970-tallet ble i fjor kåret til tidenes beste britiske komiserie, men nå fjernes en av seriens 12 episoder.

I episoden besøker en tysk familie hotellet Fawlty Towers i Torquay, og hotelleier Basil (John Cleese) går fullstendig av hengslene i sitt forsøk på å ikke nevne andre verdenskrig og få de andre ansatte til å avstå fra å «mention the war». Samtidig er manuset ladet med politisk ukorrekt språk.

Den aktuelle episoden, som ble vist første gang i 1975, inneholder også en scene der Basil Fawlty er tilsynelatende sjokkert over å bli behandlet på sykehus av en svart lege.

En talsperson for UKTV har gjentatte ganger nektet å oppgi hvorfor episoden fjernes fra strømmeutvalget eller si om det er en permanent avgjørelse.

– Vi kommenterer ikke enkelttitler. Vi går imidlertid gjennom programmene våre med jevne mellomrom, redigerer, legger til advarsler og gjøre sendetidsendringer der det er nødvendig for å sikre at våre kanaler møter vårt publikums forventninger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!