Fjernet den vestlige verdens mektigste kvinner fra ikonisk terrormarsj-bilde

Religiøs historieforfalskning.

FEMIFRITT: På dette billedutsnittet fantes både Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Paris' borgermester Anne Hidalgo seg, helt til den jødisk-ortodokse avisa HaMevaser fant at at de ville fjerne dem fra historien om solidaritetsmarsjen etter terroren i Paris. Faksimile: HaMevaser
FEMIFRITT: På dette billedutsnittet fantes både Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Paris' borgermester Anne Hidalgo seg, helt til den jødisk-ortodokse avisa HaMevaser fant at at de ville fjerne dem fra historien om solidaritetsmarsjen etter terroren i Paris. Faksimile: HaMevaser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsledere fra verden over samlet seg i Paris på søndag, for å vise at de stiller seg bak ytringsfriheten etter terroren som rammet Frankrike og Charlie Hebdo.

Men den jødisk-ortodokse avisa HaMevasers billedlegging av den historiske hendelsen skiller seg litt fra resten av medienes.

De har nemlig ifølge den israelske avisa Walla fjernet alle kvinnene fra det originale bildet.

Både Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Paris' borgermester Anne Hidalgo, EUs høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk Federica Mogherini er redigert bort. Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt er også helt ugjenkjennelig i det ene hjørnet.

Norges statsminister Erna Solberg var til stede under solidaritetsmarsjen som samlet 1,3 millioner mennesker i Paris. Hun var imidlertid ikke avbildet på motivet som HaMevaser skal ha manipulert.

Helt til venstre står også leder av Europarådet, Thorbjørn Jagland. Men hansken man kan se i armen hans tilhører ikke mannen som står ved siden av ham i HaMevasers bilde, men nettopp bortredigerte Anne Hidalgo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.