Faizon Love:

Fjernet fra plakat - saksøker

Skuespiller Faizon Love saksøker Hollywood-studioet Universal etter han ble fjernet fra en filmplakat fra 2009.

FJERNET: Faizon Love og Kali Hawk har blitt fjernet fra filmplakaten til filmen «Couples Retreat» Foto: Wild West Picture Show Productions/Kobal/REX
FJERNET: Faizon Love og Kali Hawk har blitt fjernet fra filmplakaten til filmen «Couples Retreat» Foto: Wild West Picture Show Productions/Kobal/REX Vis mer
Publisert

Kubansk-amerikanske Faizon Love har gått til søksmål mot filmstudioet Universal, etter han ble fjernet fra filmplakaten til komedien «Couples Retreat» fra 2009, skriver The Guardian.

Love sier at han og skuespillerkollega Kali Hawk ble fjernet fra filmplakaten som ble brukt til å promotere filmen utenfor USA.

I filmens opprinnelige plakat var Love og Hawk plassert i bakgrunnen. Denne plakaten ble brukt til promotering av filmen i USA. I plakaten som ble brukt til å promotere filmen internasjonalt, er både Love og Hawk fjernet.

- Segregering

Det er likevel ikke før denne uka at Love har ført saken for retten. I et rettsdokument fra retten i Los Angeles, som Deadline har fått tilgang til, uttaler Love:

- Universal har ingen problemer med å ha med svarte skuespillere i komedien. Når det kommer til publisering av filmen til et internasjonalt publikum, valgte Universal å segregere filmens svarte og hvite skuespillere.

- Dypt fornærmet

Love anklager Universal for forsettlig diskriminering og intoleranse. I rettsdokumentet skriver hans advokat at Love ble dypt fornærmet av beslutningen.

- Love trodde at «Couples Retreat» var hans mulighet til å presentere sitt talent til et nasjonalt og internasjonalt publikum, som en svart komedieskuespiller, står det i rettsdokumentet.

Universal har så langt ikke kommentert saken.

FORNÆRMET: I filmens plakat for internasjonalt salg, er både Love og Hawk fjernet. Ifølge rettsdokumenter ble Hawk dypt fornærmet av beslutningen. Foto: Snap Stills/REX
FORNÆRMET: I filmens plakat for internasjonalt salg, er både Love og Hawk fjernet. Ifølge rettsdokumenter ble Hawk dypt fornærmet av beslutningen. Foto: Snap Stills/REX Vis mer

Fått unnskyldning

Love sier at etter flere medier omtalte saken, har han fått en unnskyldning fra Universals formann, Adam Fogelson, og fra filmens produsent, Scott Stuper. Det ble i 2009 besluttet at filmplakaten skulle destrueres, skriver The Guardian. Ifølge rettsdokumentene er filmplakaten derimot ikke destruert ennå, skriver Variety.

Diskriminering i bruken av filmplakater fra Hollywood har også vært et tema tidligere. I 2017 fikk den italienske filmplakaten til «12 Years a Slave» svært mye kritikk. Hovedrollen i filmen spilles av Chiwetel Ejiofor, kjent fra «Love Actually», «2012» og «Menneskenes barn», men da filmplakatene dukket opp i Italia var det ikke Ejiofor som var i fokus.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 13.01.2014 Se takketaler fra det store showet. Video: Scanpix Vis mer

Italienerne hadde nemlig forkastet de opprinnelige plakatene, hvor hovedrolleinnehaveren Ejiofor var hovedmotivet.

I stedet var det skuespilleren Brad Pitt som var i fokus på den italienske hovedplakaten. En annen viste Michael Fassbender, også han en hvit mann. Begge har mindre roller i filmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer