J.K. Rowling:

Fjernet fra trailer

Etter mange måneder med kontroverser rundt «Harry Potter»-forfatterens utspill, har Warner Bros besluttet å skjule navnet hennes fra ny filmtrailer.

MAGI: Se den nye traileren til «Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter» Video: Warner Bros Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 13. desember publiserte Warner Bros traileren til den kommende filmen fra «Harry Potter»-universet, «Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter».

Selv om J. K. Rowling har vært med på å skrive og produsere filmen er navnet hennes nesten helt fjernet fra traileren. Dette melder blant annet britiske Independent.

De foregående trailerne til filmserien har vist navnet hennes både underveis og mot slutten, kreditert som produsent. Denne gangen er hun bare nevnt i liten skrift mot slutten, i forbindelse med opplysning om opphavsrett.

Kritiserte politiet

Avgjørelsen om å la være å bruke navnet hennes for å promotere filmserien er trolig et resultat av hennes lange rekke kontroversielle utspill om transpersoner.

I det siste utspillet til Rowling kritiserte hun det skotske politiet for å ha sagt de vil kategorisere en overgriper med penis som kvinne, dersom personen identifiserer seg som kvinne.

«Krig er fred. Frihet er slaveri. Ignoranse er en styrke. Personen med penis som voldtok deg er en kvinne», skrev hun i Twitter-meldingen søndag 12. desember, som en referanse til en passasje i George Orwells «1984».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.