FJERNET KYSS: I den nye «Star Trek»-filmen spiller John Cho karakterer Sulu. Karakteren har siden sist film kommet ut av skapet, fått seg kjæreste og en datter. Cho mener nå at et kyss fra filmen er klippa ut. Foto: Kimberley French/Paramount Pictures, NTB scanpix
FJERNET KYSS: I den nye «Star Trek»-filmen spiller John Cho karakterer Sulu. Karakteren har siden sist film kommet ut av skapet, fått seg kjæreste og en datter. Cho mener nå at et kyss fra filmen er klippa ut. Foto: Kimberley French/Paramount Pictures, NTB scanpixVis mer

Fjernet homokyss i «Star Trek»: - Jeg var så stolt av den scenen

Skuespiller John Cho hevder at en kyssescene ble fjernet fra den nys «Star Trek»-filmen. 

(Dagbladet): Den 19. august har den neste filmen i «Star Trek»-serien premiere her til lands. «Star Trek Beyond» følger skipet U.S.S Enterprise ut på nye eventyr i verdensrommet.

Filmen har allerede rukket å få masse medieomtale, mye på grunn av karakteren Hikaru Sulu. Karakteren har nemlig «kommet ut av skapet» i filmseriens fortsettelse, og har en datter med sin mannlige partner.

Karakteren har tidligere vært spilt av George Takei, men John Cho har nå tatt over styringa. Han hevder at et homokyss nå er klippa bort fra filmen.

- Vanskelig

Det er Vulture som først omtaler saken.

Under et intervju med Cho fortalte han at «et velkommen hjem-kyss» var klippa bort.

- Vi var på flyplassen med dattera vår. Det var et kyss velkommen hjem. Jeg er så stolt av den scenen, fordi den var ganske vanskelig. Jeg hadde akkurat møtt barnet og Doug (ektemannen i filmen, red anm) er ikke en skuespiller, forteller han til magasinet.

Cho påpeker at det bare var et uskyldig kyss mellom to ektefeller.

- Ikke holdt tilbake

The Guardian har pratet med manusforfatter Simon Pegg. Han insisterer på at forholdet mellom de to mennene kommer godt fram i filmen.

- Vi holder ikke tilbake noe. Man må moderere det på en måte sånn at det ikke blir en stor greie. Det var en av grunnene til at vi valgte å gjøre dette med en av de eksisterende karakterene, slik at det ble innvevd i historien, sier han og fortsetter:

- Hans personlige historie kan sikkert utvikle seg i den neste filmen, men om det ikke blir sånn er det greit, forteller han til den britiske avisa.

Pegg mener det handler om å gjøre det til en naturlig del av historien, slik at det ikke framstår som noe som er der bare på måfå.

- TRIST: George Takei har tidligere spilt rollen som Sulu. Han mener det er trist at karakteren nå gjøres skeiv. Foto: NTB scanpix
- TRIST: George Takei har tidligere spilt rollen som Sulu. Han mener det er trist at karakteren nå gjøres skeiv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Var ikke fornøyd

Da det ble kjent at karakteren Sulu skulle være homofil i den kommende filmen, var ikke den tidligere rolleinnehaveren Takei fornøyd. Skuespilleren er selv åpent homofil, men fant det merkverdig at hans tidligere karakter nå skulle ut av skapet.

I et intervju med Hollywood Reporter fra tidligere i juli, sa Takei at han ikke tror den originale serieskaperen Gene Roddenberry ville vært fornøyd.

- Jeg er henrykt over at det er en homofil karakter. Det er dessverre bare det at det vrir på Genes kreasjon, et arbeid han la mye inn i. Jeg synes det er trist, sa han i intervjuet.

Totalt er det laget 13 «Star Trek»-filmer, hvor den første kom ut i 1979.