<strong>FJERNET KONTO:</strong> Den profilerte TV 2-reporteren og USA-korrepsondenten Fredrik Græsvik fjernet lørdag morgen sin egen Twitter-konto. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FJERNET KONTO: Den profilerte TV 2-reporteren og USA-korrepsondenten Fredrik Græsvik fjernet lørdag morgen sin egen Twitter-konto. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Fredrik Græsvik

Fjernet Twitter-konto

Havnet i heftig diskusjon med Frp's stortingsrepresentant Jon Helgheim og deaktiverte sin egen Twitter-konto.

Publisert
Sist oppdatert

TV 2s profilerte USA-korrespondent Fredrik Græsvik deaktiverte lørdag morgen sin konto på Twitter etter en opphetet debatt med Frp's stortingsrepresentant Jon Helgheim.

Helgheim anklaget seint fredag Græsvik for fake news etter rapportering fra USA.

- Hva skal til for at TV 2 nyhetene fjerner Fredrik Gresvik (sic!) for å redde sin egen troverdighet?

- Hengt ut

Græsvik reagerte tidlig lørdag norsk tid på sterkt på meldingen.

- Å gjentatte bli hengt ut som en løgner av en stortingsrepresentant (som aldri har tatt meg i løgn) er mer enn jeg gidder. Takk for meg Twitter, skriver Græsvik kort tid etter klokka 08.00 lørdag morgen.

Græsviks konto er lørdag formiddag deaktivert. Græsvik har ikke besvart Dagbladets henvendelse lørdag.

Helgheim sier følgende til Dagbladet.

- Det er like greit at han ikke skriver på Twitter, hvis han kommer med påstander som ikke kan dokumenteres. Såpass må han tåle, jeg kunne gått mye hardere til verks mot ham, sier han.

- Journalister må tenke på hvordan de formulerer seg.Så er det heller ingen påstand for å si at Trump oppfordrer til valgfusk. Det er en altfor bombastisk påstand som det ikke er noen dekning for, sier Frp-politikeren.

Flere krangler

Græsvik og Helgheim har tidligere vært i opphetede diskusjoner på Twitter. I august kritiserte også Helgheim TV 2-profilen for fake news etter at Græsvik skrev at president Donald Trump ønsker å vrake demokratiet.

Græsviks sjef avviste den gang anklagene overfor Medier24.

«Det kan virke som Helgheim misforstår med vilje og overdriver betydningen av setningen. Fredrik har min tillit, og bakgrunnen for tweeten er faktiske uttalelser fra Trump.» skrev TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække til netttedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer