Fjernsyn for blindebukker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KASTER MAN ET BLIKK på TV-oversiktene som daglig står trykt i danske aviser, ser man at norsk TV er håpløst bak det danske, hvis sendeflate er renset for sendinger med annet budskap enn tidtrøyte, mens svensk TV beviser sin mangel på kontakt med den moderne medievirkeligheten ved stadig vekk å bringe enkelte programmer av en viss kritisk samfunnsrelevans og lødighet.

I Danmark raser for tida en heftig debatt om det offentlig finansierte fjernsyn, og ettersom institusjonen Danmarks Radio (som altså også omfatter TV) akkurat nå feirer sitt 75-årsjubileum, er det kanskje en passende anledning til å gi et bilde av det som om få år sannsynligvis også er norsk medievirkelighet.

Kritikerne av det offentlige fjernsynet hevder at de nasjonale kanalene DR1 og TV2 beveger seg i stadig mer populistisk retning, og i en fatal fokusering på seertall ikke lenger er til å skjelne fra de kommersielle, reklamefinansierte satellittkanalene.

Forsvarerne av DR1 og TV2, som stort sett er identiske med dem som også mottar lønn der, hevder det motsatte: At de to stasjonene forbereder seg på medieframtida og utgjør et avansert eksperiment i en ny virkelighet, som de grånende, alderdomssvekkede kritikerne har mistet kontakten med i sine lufttette studerkamre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer