Fjernt fra ungdomsklubben

David Dajani er en uvanlig tenåring. Men først og fremst er han en god dj.

Femten år gammel opplevde David Dajani å være DJ på klubben Blå og starte sitt eget plateselskap, Groovecentral Recordings. På telefonen høres David eldre ut enn sine nå sytten år. Selv om han forteller om naturfagsprøven som venter dagen etter.

- Hva tenker du selv om alderen din?

- Jeg har mitt eget plateselskap, jeg spiller i Oslo nesten hver helg og jeg bor på et såpass avsidesliggende sted som Hurdal. Jeg er nok en litt uvanlig syttenåring. Men alderen spiller ingen rolle, jeg er en god DJ.

-Hva fikk en femtenåring til å starte eget plateselskap?

- Det begynte da jeg var tolv. Jeg hørte på Petre, hvor Olle Abstract spilte en låt av Derrick Carter. Da skjønte jeg hva house var. Jeg tok opp alle programmene til Olle i to år etterpå, og etter hvert sendte jeg ham mail og fortalte hva jeg drev med. Da fikk jeg også kontakter i miljøet.

- Hva slags house er det du spiller?

- Definisjonen blir alltid veldig lang. Noe sånt som «sjelfull house blandet med dyster tribalhouse og breakbeat». Du kan si det henger en litt dyster sky over settene mine. Favoritten er Danny Tenaglia. Jeg snakker om ham som en kompis, for jeg føler vi har samme filosofi. En bra låt er en bra låt uansett sjanger. Det særeste jeg har gjort er å blande inn en Willy Nelson-låt på en klubbkveld på Blå.

- Hva skal skje på Fonii?

- Jeg og Nils Noa spiller sammen for første gang. Vi har med oss plater som vi tror passer, så ser vi hva som slår an der og da. Det blir noe nytt fra Groovecentral, men det er ikke en offisiell release.

Til neste år planlegger David å starte et nytt og større plateselskap, muligens med navn etter en elv i Bangladesh! Uansett, til neste år kan David Dajani gjøre hva han vil. For da blir han myndig.

Les mer om musikken på Internettsidene til Groovecentral.