Du leser nå Dagbladet Pluss

Fjesboka - rett i fleisen

En gammel sci-fi-fantasi kan være i ferd med å realiseres når Facebook nå satser på virtuell virkelighet, skriver Martin Bergesen som smadret en Formel 1-bil med et par heite briller.

BILDET FØLGER HODEBEVEGELSEN:  Virtuell virkelighet-brillen Oculus Rift sporer brukerens hodebevegelser. Inni finnes én skjerm, delt i to bilder, ett for hvert øye. Fordi bildet følger hodebevegelsen omtrent uten forsinkelse, føles det som å se seg rundt i en annen virkelighet. Foto: AP/NTB Scanpix
BILDET FØLGER HODEBEVEGELSEN: Virtuell virkelighet-brillen Oculus Rift sporer brukerens hodebevegelser. Inni finnes én skjerm, delt i to bilder, ett for hvert øye. Fordi bildet følger hodebevegelsen omtrent uten forsinkelse, føles det som å se seg rundt i en annen virkelighet. Foto: AP/NTB ScanpixVis mer

(Ideer): Dunk ! Uff. Sittende i en splitter ny Formel 1-bil kjenner jeg den dårlige samvittigheten presse på.

Fra jeg startet å kjøre tok det meg to sekunder å knase inn i et sikkerhetsgjerde, og Formel 1-biler liker ikke sånt. Med hendene på rattet og en fot som presser litt for optimistisk på gasspedalen hører jeg motoren svare med rusten klagesang.

- Du har ødelagt bilen, sier kollega Erik Fossum fra sidelinja og han legger til:

- Igjen.

Blå himmel

Jeg snur meg mot stemmen men ser ham ikke, bare blå himmel og flere potensielt kræsjbare sikkerhetsgjerder. Som jo for så vidt er naturlig, all den tid jeg ennå har de nye VR-brillene hans over øynene.

I disse dager ramler tusenvis av slike briller ned i postkasser verden over, idet virtuell virkelighet-selskapet Oculus endelig har begynt å levere forhåndsbestillingene av sin ferskeste modell, Oculus Rift DK2.